Moneda aflată pe lista tuturor colecționarilor. Valorează o avere

Moneda aflată pe lista tuturor colecționarilor. Valorează o avere Sursa Foto: Twitter/X

O monedă a câștigat o popularitate imensă printre colecționarii la nivel mondial. Disponibilă în aproximativ 200.000 de exemplare, moneda a ajuns una dintre cele mai râvnite piese din colecția pasionaților.

Monedă vândută la prețuri impresionante

Moneda de 50p de la Kew Gardens a fost emisă în 2009 și s-a distins imediat prin designul său unic. Apariția acestei monede a venit ca un omagiu adus Grădinii Botanice din Londra.

Importanța acesteia a fost explicată de un internaut pe TikTok, care a explicat publicului ceea ce o face atât de importantă.

Până în prezent aproximativ 210.000 de exemplare au fost puse în circulație, iar mulți colecționari sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru a o include în colecțiile lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

monedă, colecție

„Sfântul Graal” al vânătorii de monede britanice

Moneda de 50p de la Kew Gardens a devenit rapid una dintre cele mai rare monede aflate în circulație:

„Au fost bătute pentru circulație în 2009 și a devenit Sfântul Graal al vânătorii de monede din Marea Britanie”, a transmis colecționarul, potrivit publicației Mirror.

În prezent, o astfel de piesă se poate vinde cu ușurință cu 150 de lire sterline.

monedă, colecție

Exemplarele bine conservate pot valora de două ori mai mult

Cei care dețin o astfel de piesă aflată în condiții bune pot primi chiar și suma de 300 de lire sterline. Colecționarii din întreaga lume caută această monedă rară, fiind dispuși să plătească prețuri ridicate pentru a o adăuga la colecțiile lor:

„Așadar, data viitoare când vă aflați la magazin, asigurați-vă că cereți monede de 50 de pence în rest. Nu se știe niciodată când poate apărea această monedă rară”, a mai spus colecționarul.

Moneda britanică de 50 de pence prezintă un design distinctiv. Aceasta are portretul Reginei pe una dintre fețe și un desen special pe cealaltă față. Desenul prezintă Grădina Botanică Regală din Londra. Lansată pentru prima dată în 2009, această monedă a atras rapid atenția colecționarilor datorită rarității și designului său unic.

Pe eBay, modelele rare ale acestei monede pot ajunge și până la 3000 de lire sterline.