Campionatul Mondial de Rugby și-a consumat, în weekend, prima fază eliminatorie – sferturile de finală. Spectacolul a început cu partida dintre Anglia și Australia, la finalul căreia s-a consemnat o mare surpriză. Naționala Albionului i-a zdrobit pe „Wallabies”, scor 40-16!

Apoi, în cea de-a doua partidă, Noua Zeelandă a arătat că este marea favorită la câștigarea unui nou titlu mondial. „All Blacks” au înfruntat reprezentativa Irlandei și au respirat forță în fiecare moment. Victoria a fost una fără dubii, scor 46-14. Ieri, Țara Galilor și Franța s-au duelat și ele pentru un loc în semifinalele Mondialului. Meciul a fost foarte echilibrat și britanicii s-au impus cu scorul de 20-19.

Japonia s-a lovit de zidul sud-african

Apoi, admirabila națională a Japoniei a încercat să producă cea mai mare surpriză din istoria competiției, împotriva Africii de Sud. Niponii n-au mai reușit o minune și au fost învinși categoric, scor 3-26. În penultimul act, sâmbătă, 26 octombrie, Anglia dă piept cu Noua Zeelandă, iar o zi mai târziu Țara Galilor înfruntă Africa de Sud. (Andrei Călin)