Evenimentul Zilei > Actualitate > Momente tensionate pentru turiștii din Alba Iulia. Evacuați după un incendiu major
Momente tensionate pentru turiștii din Alba Iulia. Evacuați după un incendiu major

Momente tensionate pentru turiștii din Alba Iulia. Evacuați după un incendiu major

O cabană turistică situată în apropierea domeniului schiabil din Munţii Sebeşului a fost distrusă de flăcări, noaptea trecută, în urma unui incendiu uriaș care s-a extins şi la alte două construcţii învecinate.

Pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au acţionat pompieri militari din Sebeş şi Alba Iulia, precum şi voluntari. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, acţiunile de intervenţie au fost „îngreunate de drumul dificil de acces şi de distanţa mare” până în Luncile Prigoanei, unde era cabana.

Iniţial, la faţa locului ajuns cei de la Garda de Intervenţie Sebeş, care, în cooperare cu Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență Şugag, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului cu trei autospeciale cu apă şi spumă. Ulterior, a mai ajuns încă o autospecială cu apă şi spumă, cu efective de la Detaşamentul Alba Iulia.

„Din informaţiile apelantului, incendiul se manifesta generalizat la întreaga cabană”, a transmis ISU Alba. În interior se aflau în jur de zece persoane, care s-au autoevacuat.

Incendiul, care s-a manifestat violent la întreaga construcţie, s-a propagat la acoperişul altor două construcţii învecinate, pe aproximativ 40 de metri pătraţi la fiecare dintre ele.

„Cabana cuprinsă iniţial de incendiu a ars în totalitate pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 150 de metri pătraţi. Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericol de propagare”, au precizat cei de la ISU Alba pentru Agerpres.

Echipajele de pompieri au rămas la faţa locului să lucreze în continuare pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative.

În zona respectivă se află mai multe unităţi turistice construite în ultimii ani, odată cu deschiderea unui domeniu schiabil la Şureanu, în Munţii Sebeşului. (Foto-ISU Alba)