Imagini șocante surprind momentul în care un televizor s-ar fi aprins într-o clădire abandonată, fără electricitate. Zenith Chien, povestește despre ultima sa aventură nocturnă de la o reşedinţă abandonată din districtul Daliao, în orașul port Kaohsiung, sud-vestul Taiwanului.

Video a durat mai mult de 27 de minute. Majoritatea mobilierului, aparatelor și chiar ustensilelor de bucătărie din casă au rămas la locul lor. Apoi traversează incinta prin faţa unui televizor şi totul se transformă în ceva foarte înfricoșător: „De ce este televizorul pornit? De ce a pornit televizorul? S-a aprins… ” „Cum este electricitatea într-un loc ca acesta? Nu există energie electrică” , spune el, testând întrerupătoarele.

După ce a verificat televizor, își dă seama că era deconectat

Evenimentele înspăimântătoare l-au făcut pe Zenith să spună: „Îmi pare rău, domnule. ” „Te uiți la televizor. Plec” şi  încheie apoi transmisia live.

Modul în care televizorul a putut să se aprindă în ciuda lipsei de electricitate rămâne un mister

Chien a spus că incidentul l-a traumatizat grav și că a avut ochii roșii timp de câteva ore, lucru neobișnuit.  Satele cunoscute în chineză drept „juancun” au fost construite de armata Republicii Chineze la sfârșitul anilor 1940 și în anii 1950 ca locuințe temporare pentru membrii forțelor armate. Deoarece mulți foști soldați sunt acum morți, casele lor vechi din complexul militar rămân abandonate și deseori neglijate de urmașii lor care nu văd niciun interes în menținerea spațiului în stare bună, titrează Daily Star.