UPDATE

Elon Musk a revenit cu explicații legate de proiectul Starship, care își propune să revoluționeze noțiunea de călătorie în spațiu. CEO-ul SpaceX afirmă că „naveta Mk1 are aproximativ 200 de tone fără combustibil și 1.400 de tone cu rezervoarele pline. Până la modelele (ulterioare) Mk4 şi Mk5, ne-am propus să coborâm greutatea spre 120 de tone cu rezervoarele goale. Capacitatea totală de transport este de 5.000 de tone”.

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa este unul dintre cei care așteaptă cu nerăbdare finalizarea testelor la Starship. El şi-a rezervat deja o călătorie în jurul Lunii, iar zborul este prevăzut pentru anul 2023.

 

SpaceX, compania pe care o deține Elon Musk, a dezvăluit naveta spaţială proiectată pentru o viitoare misiune pe Marte. Starship, o navă lungă de 50 de metri, a putut fi admirată de curioși la un eveniment ce a avut loc în Texas. Digi24 anunță că noua creaţie a SpaceX va zbura peste două luni, cu ocazia primului test la care va fi supusă.

Obiectivul Starship este să transporte oameni şi marfă pe Lună, pe Marte şi „în orice altă parte a sistemului solar. Ar trebui să facem tot ce putem ca să devenim o specie multiplanetară şi să răspândim inteligenţa şi dincolo de Pământ. Şi ar trebui să facem asta acum”, afirmă cu convingere Elon Musk.

Ce aduce nou Starship față de celelalte nave spațiale? Marea inovație a companiei SpaceX este că noua navă va putea fi realimentată în spaţiu, ceea ce deschide calea către misiuni spre alte planete. Convins că nu este timp de pierdut, Musk a cerut echipei care se ocupă de acest proiect să lucreze non-stop, 24/7, într-un ritm fără precedent pentru industria spațială. Primul zbor orbital se vrea a fi în mai puţin de şase luni! De ce se grăbește Elon Musk? Răspunde chiar el: „Lucrul cel mai important pe care trebuie să ne concentrăm este să găsim cea mai rapidă cale către construirea unui oraş care se poate întreţine singur pe Marte. Acesta este lucrul fundamental”.

Conform celor de la SpaceX, Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie. Va putea transporta 100 de tone de marfă, lucruri esenţiale pentru construirea unor viitoare baze permanente pe Marte. La zborurile interplanetare lungi, Starship poate duce și până la 100 de oameni!