Conducerea Senatului urmează să stabilească data la care va avea loc votul în plen la cererea de urmărire penală a fostului vicepremier.

Oprea este acuzat de procurorii DNA de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Până în prezent, Comisia juridică a dat deja aviz favorabil încuviinţării urmăririi penale, în urma unei şedinţe care a durat mai puţin de zece minute.

La ieşirea din acea şedinţă, Oprea a declarat că maşina în care se afla în momentul accidentului, circula cu viteză normală. ”Am fost la trei instituţii ale statului român, la şedinţa de Guvern şi la trei instituţii, una pe linia securităţii naţionale, din Băneasa. În jurul orei 19:00 mă deplasam spre casă. Maşina în care mă aflam, din cercetările poliţiei, nu avea viteză. Din păcate, un coleg, un tânăr poliţist a căzut într-o groapă. De fapt erau trei gropi, în plin centru al Capitalei, care se afla la câteva sute de metri de noi”, a spus Oprea, care a mai completat că ”încă din anul 2000 există o bază legală, în sensul că miniştrii de Interne, miniştrii de stat sau vicepremieri au dreptul legal la un antemergător, la o maşină de Poliţie, pentru protecţie şi fluidizare traficului, 24 de ore din 24”.