Modificări majore pe aeroportul Henri Coandă. Măsurile intră în vigoare din 9 septembrie

Modificări majore pe aeroportul Henri Coandă. Măsurile intră în vigoare din 9 septembrie Aeroportul Henri Coandă. Sursa: Arhiva EVZ

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunță schimbări începând cu data de 9 septembrie.

Astfel, accesul pasagerilor la aeroportul Henri Coandă va fi permis direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului. În schimb, rămân valabile toate celelalte cerinţe pentru combaterea pandemiei de Covid-19, respectiv măsurarea temperaturii la intrarea în terminal, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanţei de 1,5 metri faţă de celelalte persoane şi purtarea măştii, care să acopere gura şi nasul.

Corturile din faţa terminalului vor fi demontate şi, din 11 septembrie, parcarea în care acestea sunt acum amplasate se va redeschide pentru public.

„Măsurile au fost decise avându-se în vedere confortul pasagerilor, în contextul apropierii sezonului rece, dar şi traficul încă redus în contextul pandemiei de Covid-19. Întreg personalul aeroportului a primit atribuţia să monitorizeze respectarea cerinţelor privind purtarea măştii şi păstrarea distanţei şi, în caz contrar, să solicite intervenţia imediată a poliţiei şi jandarmeriei", se menţionează într-un comunicat al CNAB.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot de la 9 septembrie se permite şi accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, TAXI etc.) în faţa aerogării Plecări, pentru debarcarea pasagerilor şi însoţitorilor acestora. Începând cu aceeaşi dată, în aeroport, vor fi redeschise restaurante şi cafenele, în plus faţă de cele care şi-au reluat deja funcţionarea în urmă cu o săptămână.

„Rămân valabile pentru pasageri recomandarea de a se prezenta la la timp la aeroport, precum şi cea de a respecta semnificaţia indicatoarelor de direcţionare, atât pe fluxul auto din faţa aeroportului, cât şi pe fluxurile de pasageri. Reamintim că, în zona aeroportului, circulaţia auto este afectată de lucrările la conexiunea feroviară a aeroportului cu Gara de Nord, lucrări aflate în curs de finalizare", a mai transmis Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.