De asemenea, se vor suplimenta şi fondurile necesare dotării cu mobilier, logistică, consumabile, tehnică de calcul, medii de stocare şi comunicaţii, se arată în varianta finală a proiectului noii legi a pensiilor, potrivit economina.net 

Până acum, pentru toate drepturile de natură salarială, precum acordul global, al 13-lea salariu, primele de Paşte şi de Crăciun nu se punea vreodată problema să fie calculate la pensie, deşi oamenii plătiseră contribuţii pentru toate aceste drepturi salariale. De acum se vor lua în calcul.

Volumul de muncă este uriaş în contextul în care acordul global, sporurile, al 13-lea salariu, orele suplimentare vor fi luate în calcul la stabilirea cuantumului pensiei.

Potrivit conducerii Casei de Pensii, un funcţionar poate calcula, în medie, 8 dosare pe zi. În România sunt în prezent aproximativ 5 milioane de pensionari.

Impactul financiar al noii legi a pensiilor va fi de 8,45 miliarde lei în 2019, de 24,85 miliarde de lei în anul 2020, de 58,1 de miliarde de lei în anul 2021 şi de 81,15 de miliarde de lei în anul 2022, se arată în varianta finală a proiectului noii legi. 
 

 

Te-ar putea interesa și: