Evenimentul Zilei > Social > Moda franceză în miniatură
Moda franceză în miniatură

Moda franceză în miniatură

Păpuși din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova vor fi expuse la București, în cadrul expoziției „Moda franceză în miniatură”.

Deschiderea expoziţiei temporare intitulate „Moda franceză în miniatură. Păpuși din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova” va avea loc joi, 17 decembrie 2015, începând cu ora 13:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, Bucureşti. Expoziția valorifică minunata colecție de păpuși deținută de Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova (MJIAP), propunând o călătorie în istoria vestimentară a Franței. „Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova deţine un patrimoniu impresionant din care face parte o colecţie ce numără peste o sută de păpuși ilustrând istoria modei franceze de-a lungul vremii, începând cu galo-romanii și până în contemporaneitate. Prețioasa colecție a fost împrumutată cu generozitate muzeului nostru, cu scopul de a oferi publicului bucureștean și străin care ne calcă pragul, șansa și totodată bucuria de a fi admirată”, spune dr. Ernest Oberlӓnder-Târnoveanu, manager al MNIR. „Manechinele-păpuși reprezintă un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al eleganței și al rafinamentului vestimentar, devenind reper și inspiraţie pentru Europa și America”, adaugă Marinela Peneș, managerul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Expoziția este deschisă în perioada 17 decembrie 2015 – 28 februarie 2016 și poate fi vizitată de miercuri până duminică.