Evenimentul Zilei > International > Moartea unui bebeluş român în Spania. Medicii legişti au făcut anunțul
Moartea unui bebeluş român în Spania. Medicii legişti au făcut anunțul

Moartea unui bebeluş român în Spania. Medicii legişti au făcut anunțul

Un caz şocant a avut loc în localitatea spaniolă Argamasilla de Alba, unde o româncă a fost arestată după ce bebeluşul ei de câteva săptămâni a decedat.

La sfârşitul săptămânii trecute bebeluşul acestei femei a decedat iar mama lui a fost arestată şi cercetată pentru pruncucidere.

Curtea de Justiție din Tomelloso a cercetat cazul bebelușului de doar trei luni mort și au solicitat o autopsie pentru a clarifica cauzele decesului bebelușului.

Autopsia a relevat însă că micuța de câteva săptămâni a murit din cauze naturale, de așa-numitul Sindrom al Morții Subite.

Referitor la acest caz, primarul Argamasilla de Alba, Pedro Ángel Jiménez, a confirmat ieri că tatăl fetiței de câteva luni „are în vigoare un ordin de restricție pentru violență sexistă” emis la solicitarea tineri mămici românce.

În plus, edilul orașului a indicat că era cunoscut faptul că femeia a vizitat recent cabinetul medicului din cauza problemelor de sănătate ale bebelușului.

 

Românca mai are doi copii şi locuiesc împreună în orașul Argamasilla de Alba, unde, după cum a confirmat Jiménez, a primit deja mai multe vizite de la profesioniștii din cadrul Centrului pentru femei, fiind luată în evidență ca victimă a violenței în familie, atestată în urma unei plângeri împotriva tatălui fiicei sale.

Totodată, surse locale au declarat pentru presa spaniolă că tânăra mămică ar avea și unele probleme de sănătate mentală, potrivit stiridiaspora.ro