Evenimentul Zilei > International > Moarte misterioasă a sute de elefanți în Africa. Covid-ul animalelor?
Moarte misterioasă a sute de elefanți în Africa. Covid-ul animalelor?

Moarte misterioasă a sute de elefanți în Africa. Covid-ul animalelor?

Potrivit unui raport al ONG-ului Elephants Without Borders (EWB) făcut public în această săptămână, 356 elefanți au fost găsiți morți în delta fluviului Okavango, în nordul Botswanei. Autoritățile confirmă decesul a 275 de elefanți.

Experții se întreabă ce ar fi putut cauza moartea pachidermelor, în nordul Botswanei, într-un număr atât de mare.

„Am primit un raport privind moartea a 356 de elefanți în nordul Deltei Okavango, iar până acum am confirmat decesele a 275 de animale”, a declarat directorul parcurilor naționale și al faunei din Botswana, Cyril Taolo.

„Cauza morții lor urmează să fie stabilită.Antraxul  este exclus. De asemenea, nu bănuim braconieri, deoarece animalele au fost găsite cu fildeșul întreg”, a spus el.

Ministerul Mediului a declarat că eșantioane au fost analizate la trei laboratoare din Zimbabwe, Africa de Sud și Canada.

Potrivit unui raport al ONG-ului Elephants Without Borders (EWB) din 19 iunie 2020 și transmis miercuri presei, 356 de elefanți au fost găsiți morți în Delta Okavango.

EWB estimează că aproximativ 70% dintre ei au murit „în urmă cu aproximativ o lună, în timp ce restul de 30% al deceselor par a fi mai recente, între o zi și două săptămâni”.

S-a observat că elefanții în viață erau foarte slabi, letargici și unii erau dezorientați, având în mod vizibil greutăți  în mișcare, a spus directorul ONG-ului,  Michael Chase, adăugând că masculi și femele de toate vârstele par să fie afectați de această „boală misterioasă”.

„Am văzut un elefant dezorientat care se învârtea în cerc și nu putea schimba direcția, în ciuda încurajărilor din partea altor membri ai turmei”, a spus el.

„Elefanții par să fi murit brusc în unele cazuri”, a spus biologul Keith Lindsay, specialist în ocrotirea faunei sălbatice.

„Cadavrele observate sunt cele ale animalelor care au căzut pe stern în timpul mersului, ceea ce este foarte neobișnuit”, a declarat acesta.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE