Evenimentul Zilei > Politica > Miza unei lupte pe viață și pe moarte la Aeroportul Cluj: cumnata lui Alin Tișe, șeful județului Cluj
Miza unei lupte pe viață și pe moarte la Aeroportul Cluj: cumnata lui Alin Tișe, șeful județului Cluj

Miza unei lupte pe viață și pe moarte la Aeroportul Cluj: cumnata lui Alin Tișe, șeful județului Cluj

Prefectul de Cluj intervine în scandalul de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca și îl acuză pe liberalul Alin Tișe (foto), președintele Consiliului Județean Cluj de conflict de interese.

De mai bine de o lună, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a lansat un atac la baionetă împotriva tuturor șefilor de regii subordonate CJ Cluj, pe care vrea cu orice preț să îi schimbe. În special pe cei de la Aeroportul Cluj și de la Regfia de Apă Canal, ambele cu bugete foarte mari.

Așa se face că în data de 22 septembrie 2017, cu o zi după ce a fost la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, unde l-a premiat pe pasagerul cu numărul două milioane, din acest an, Alin Tișe a trecut la atac. Cu o zi înainte îl felicita pe directorul de la Aeroportul Cluj, David Ciceo, iar după doar o zi cerea schimbarea lui. Prin hotărârea 255/2017, votată în Consiliului Județean Cluj, au fost numiți mai mulți sinecuriști din PNL, în special apropiați de Tișe, în funcțiile de membrii ai Consiliului de Administrație de la Aeroport, urmând ca directorul David Ciceo, să fie demis începând cu data de 17 octombrie.

Are cumnata angajată juristă șefă

În cursul zilei de luni, 16 octombrie, prefectul de Cluj, Aurel Cherecheș a decis să atace hotărârea 225/2017 și o alta, emisă ulterior, dar care se referă tot la aeroport, la Tribunalul Cluj, ca fiind nelegală.

Printre motivele prefectului se regăsește și acela că Tișe s-ar afla în conflict de interese, cumnata lui, Codruța Tișe, fiind angajată la Aeroportul Cluj, ca jurist – șef de birou. ”Au fost încălcate dispoziţiile din materia conflictului de interese. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Tişe Alin Păunel, avea un interes personal în problema supusă dezbaterii, întrucât acesta a formulat declaraţia privind abţinerea de la promovarea, deliberarea şi votarea proiectului de hotarâre. În realitate, lecturând procesul verbal încheiat cu ocazia desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Cluj din data de 22 septembrie 2017,se pot observa intervenţiile directe ale domnului preşedinte”, se arată într-un comunicat emis de prefectul de Cluj, pe seama atacării hotărârii lui Tișe.

Decizia prefectului de a atacat această hotărâre de Consiliu Județean, atrage după sine suspendarea noului Consiliu de Administrație, plin cu oamenii lui Alin Tișe, iar astfel liberalul va avea mâinile legate în a decide soarta directorului Ciceo.

Războiul comunicatelor

În alt comunicat, emis de data asta de Alin Tișe, acesta spune că totul este doar o ”minciună PSD-istă”, fără a spune că are o rudă apropiată, afin de gradul doi, soție de frate, angajată într-o funcție de conducere la Aeroportul Cluj. ”O să ne judecăm şi o să cerem şi despăgubiri. Dar eu cred că acum se pune în pericol siguranţa zborurilor în Cluj. Acum aeroportul rămâne fără conducere şi vor cădea avioanele. Iar responsabilitatea acum aparţine prefectului. Prin această atacare, prefectul nu ajută pe nimeni, nici măcar pe directorii de la aeroport, aşa cum cred ei pentru că CJ Cluj va analiza în ce măsura va revoca atât directorii interimari cât şi consiliul de administraţie interimar, în momentul de faţă aeroportul având atât un director cât şi un CA interimar, în orice moment CJ Cluj poate revoca CA dar şi directorul. Dorinţa de a sabota consiliul judeţean nu va avea niciun rezultat pentru că în orice moment noi putem lua altă decizie”, susține Tișe.