Evenimentul Zilei > Politica > Miza demiterii managerului Spitalului Colentina. PSD a acuzat: „Nicuşor Dan a început epurările politice”
Miza demiterii managerului Spitalului Colentina. PSD a acuzat: „Nicuşor Dan a început epurările politice”

Miza demiterii managerului Spitalului Colentina. PSD a acuzat: „Nicuşor Dan a început epurările politice”

PSD Bucureşti este convins că Nicuşor Dan a început epurările politice și că primul afectat este managerul Spitalului Colentina, Victor Căuni. Partidul rival a declarat că este vorba despre o răzbunare a primarului general.

”Nicuşor Dan (USR) se răzbună pe medici pentru că nu a fost invitat la vizita preşedintelui Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical. Primarul Nicuşor Dan, sprijinit de USR, a început epurările politice în spitalele administrate de Primăria Capitalei. Prima victimă este medicul Victor Căuni, manager interimar la Spitalul Colentina, unul dintre cei mai căutaţi urologi din România, recunoscut în multe ţări europene pentru performanţele sale medicale”, a transmis, miercuri, PSD Bucureşti, într-un comunicat de presă.

PSD consideră că miza adevărată este o investiţie de peste un miliard de lei pentru o clădire nouă a spitalului.

”Un alt motiv al demiterii unuia dintre cei mai performanţi manageri de spital din Bucureşti ar fi supărarea viceprimarului general USR şi a lui Nicuşor Dan că nu au fost invitaţi la vizita preşedintelui Klaus Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical, unde a fost prezent doar directorul ASSMB. Între timp, Nicuşor Dan calcă în picioare, abuziv, votul Consiliului General şi a semnat o dispoziţie prin care le permite medicilor străini să între în spitale şi să-i “controleze” pe medicii români printr-un aşa-zis workshop, a unei întâlniri de lucru”, se mai arată în documentul citat.

PSD București, în război cu Nicuşor Dan

”Chiar Nicuşor Dan a recunoscut în şedinţa Consiliului General că este, de fapt, o “evaluare”. Până şi prefectul Capitalei a atras atenţia asupra ilegalităţii şi a atacat în instanţă dispoziţia emisă de Nicuşor Dan. Dar asta nu l-a făcut pe primarul general să se oprească. Spitalele Colentina şi Sfânta Maria nu au fost alese întâmplător pentru acest workshop, sunt singurele două spitale din subordinea Primăriei Capitalei unde urmează să se construiască corpuri noi şi să se facă investiţii foarte mari.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

De altfel, acei medici au “vizitat” Spitalul Colentina şi după plecarea lor a urmat schimbarea managerului”, a mai transmis formaţiunea.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reclamat, luni seară, ”marea mizerie PNL-USR de la Bucureşti”, referindu-se la eliberarea din funcţie a managerului Spitalului Colentina, Victor Căuni.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: