Mituri spulberate despre uleiul de măsline! Așa își iau oamenii țeapă.
- Sandra Salagean
- 19 februarie 2020, 19:08
Uleiul de măsline pare a fi un elixir al tinereții, o adevărată sursă de sănătate, însă foarte mulți nu știu cum să-l deosebească pe cel bun, extra virgin, de cel foarte procesat, care nu doar că nu aduce beneficii pentru organism, dar poate chiar îmbolnăvi.
Așadar, iată care sunt cele mai răspândite mituri despre cum să alegi și să folosești uleiul de măsline, dar și cât adevăr se ascunde în spatele lor:
#1: Dacă se întărește la frigider, este 100% autentic și de calitate. Fals!
Calitatea se verifică prin gust și miros, nu prin solidificarea la rece.
#2: Dacă este foarte verde, calitatea este de nota 10. Fals!
Culoarea uleiului de măsline variază de la galben deschis la verde închis și este determinată de tipul de măsline folosit, condițiile de creștere și țara de origine.
#3: Beneficiile uleiului de măsline scad dacă este încălzit, așa că nu trebuie folosit la prăjit, ci doar crud. Fals!
Aroma i se poate schimba când se află pe foc, dar e la fel de sănătos, pentru că are un punct de fierbere mai mare decât al majorității uleiurilor de gătit.