Evenimentul Zilei > Actualitate > Mitropolitul Banatului la adăpostul oamenilor străzii: ”Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo…”
Mitropolitul Banatului la adăpostul oamenilor străzii: ”Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo…”

Mitropolitul Banatului la adăpostul oamenilor străzii: ”Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo…”

De ziua lui, așa cum face de când a fost întronizat Mitropoloit al Banatului, ÎPS Ioan s-a dus în mijlocul celor mai pușin favorizați de soartă. El a petrecut seara de Sfântul Ion în adăpostul pentru cei fără adăpost de pe strada Învățătorului din Timișoara, care găzduiește în prezent 35 de oameni.

„Mitropolitul Banatului a vizitat adăpostul de pe strada Învățătorului. ÎPS Ioan Selejan și-a serbat onomastica alături de oamenii străzii, nevoiașii care pentru al treilea an consecutiv sunt găzduiți și îngrijiți de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Le-a oferit o masă caldă, haine și cozonaci care le-au fost împărțite celor 35 de suflete aflate în această noapte în adăpost“, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

A adus cu el peste 250 de articole de îmbrăcăminte, lenjerie de corp, peste 70 de porții de hrană, inclusiv cozonaci, fructe, sucuri. O călugprișă medic a însoțit mitropolitul pentur a vedea dacă vreunul din amărâți are nevoie de asistență de specialitate.

”Nu este nimic excepțional, ar trebui cât mai des să facem astfel de acțiuni, pentru că vedeți că acești oameni sunt părăsiți, sunt oameni ai străzii. Mă bucur că se prevede ca în viitor să fie mutați din spațiul acesta și nădăjdui să fie în condiții mai umane. Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo dacă n-aș fi avut o șansă în viață, să pot să fac un pic de școală, așa că nu putem să trecem pe lângă România suferinței închizând ochii. N-aș putea să privesc raze de soare dacă nu m-aș apleca asupra acestor oameni, n-aș putea să mai țin o predică, să vorbesc, dacă cuvintele nu au și acoperire prin fapte”, a spus Mitropolitul Banatului, conform Pressalert.ro. (Foto: Virgil Simonescu)
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: