Evenimentul Zilei > Politica > Mitropolitul Banatului a fost internat din nou în spital
Mitropolitul Banatului a fost internat din nou în spital

Mitropolitul Banatului a fost internat din nou în spital

În vârstă de 90 de ani, Înalt Preasfințitul Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a ajuns la spital sâmbătă dimineața, după ce a acuzat o stare de rău.

 „Pot să vă confirm că ÎPS este internat în momentul de faţă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Am fost de faţă când a fost transportat la spital. Era conştient, tensiunea era bună, glicemia nu ridica probleme foarte îngrijorătoare. Despre diagnostic și evoluția stării de sănătate nu pot să dau detalii, pentru că nu sunt de specialitate. Pot doar să confirm că a fost dus la spital”, a declarat Ionel Popescu, vicar eparhial la Mitropolia Banatului. ÎPS Nicolae Corneanu a fost internat și în luna iunie, la același spital, în urma unei crize de hipoglicemie făcută pe fondul unei răceli acute. Atunci, medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara declarau că mitropolitul rămâne un om cu probleme serioase de sănătate, ţinând cont şi de vârsta sa înaintată – 90 de ani, și de faptul că are probleme cu inima şi suferă de diabet.

Înalt Preasfințitul Nicolae Corneanu este mitropolit al Banatului din februarie 1962, ceea ce îl face să fie cel mai longeviv mitropolit din Patriarhia României, dar şi din Europa de Est.