Evenimentul Zilei > International > Miting la New York în apărarea imigranților stabiliţi în America și împotriva lui Trump
Miting la New York în apărarea imigranților stabiliţi în America și împotriva lui Trump

Miting la New York în apărarea imigranților stabiliţi în America și împotriva lui Trump

Peste 1.000 de persoane au manifestat miercuri seara la New York pentru a denunța măsurile antiimigrație preconizate de noul președinte american Donald Trump, informează France Presse.

Manifestanți de toate originile s-au adunat în liniște după ora 17:00 locală (22:00 GMT) în parcul din Washington Square, în sudul Manhattan-ului.

Fără interdicții! Fără zid! New York-ul este pentru toată lumea", scandau în special participanții la manifestație, care ocupau aproape întreaga piață.
Numeroase pancarte invitau la apărarea drepturilor musulmanilor și la continuarea primirii refugiaților veniți din Siria și din alte țări musulmane devastate de conflicte.
Donald Trump a semnat miercuri un decret asupra imigrației care prevede — așa cum promisese în timpul campaniei sale — ridicarea unui zid între SUA și Mexic și privarea de fonduri federale a orașelor care refuză să coopereze cu ordine de expulzare a migranților clandestini emise de către serviciile federale de imigrație.
El ar putea semna joi un alt decret care să limiteze accesul în SUA al refugiaților și deținătorilor de viză proveniți din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, potrivit presei americane, titrează unimedia