Evenimentul Zilei > Sport > Mitică Popescu: „Au distrus Rapidul! E gata!”
Mitică Popescu: „Au distrus Rapidul! E gata!”

Mitică Popescu: „Au distrus Rapidul! E gata!”

Unul dintre marii actori ai scenei românești este mâhnit de starea deplorabilă în care a ajuns echipa din Grant și spune, într-un interviu acordat EVZ, că finalul e aproape.

Echipa Rapid agonizează în continuare, patronată de oamenii de afaceri Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, iar soluțiile salvatoare întârzie să apară.

Cei doi finanțatori susțin că au încercat din răsputeri să paseze clubul unui alt patron, dar nimeni nu a fost interesat să investească în Giulești.

Fanii cu sentimentele, dar fără bani

Ipoteza cu șeicul din Yemen a fost doar o „gogoașă”, iar în disperare de cauză, Zamfir și Cristescu au spus că vor ceda acțiunile suporterilor. Transferul de putere nu înseamnă decât scufundarea clubului, pentru că fanii, oricât de mult s-ar implica emoțional, nu pot susține financiar un club ale cărui cheltuieli anuale depășesc, chiar și în vremuri de criză, 1 milion de euro.

Sâmbătă află dacă pot promova

Mai mult, rapidiștii vor tremura serios până sâmbătă, atunci când vor afla un verdict capital ce va veni de la Comisia de Licențiere a FRF: dacă au sau nu drept de promovare în primul eșalon.

Unul dintre cei mai vechi fani ai Rapidului, actorul Mitică Popescu (77 de ani), asistă cu mâhnire la distrugerea clubului și este convins că sfârștiul se apropie.

Maestrul, care s-a consacrat cu rolul lui Cocoșilă, din filmul „Moromeții”, sau cu interpretarea lui Nae Ipingescu, din piesa  „O noapte furtunoasă”, nu înțelege de ce Cristescu și Zamfir s-au băgat într-o afacere pe care nu o pot susține.  

„Mai rău au făcut”

„Ce nu am priceput eu, legat de Cristescu și Zamfir, este calculul pe care și l-au făcut. De ce s-au implicat la această echipă frumoasă? Mai rău au făcut, pentru că au încurcat pe foarte multă lume, atâția suporteri, iar problemele nu s-au ameliorat. Dimpotrivă, au distrus Rapidul! E gata! Salutare!”, ne-a declarat Mitică Popescu.

Marele actor crede că cedarea acțiunilor nu e sinonimă cu un sprijin concret acordat unui club înglodat în datorii financiare. „În condițiile astea, mă întreb ce ar putea să facă Liga Suporterilor Rapidiști cu aceste acțiuni. Nu cred că este o mișcare bună”.

Mitică Popescu amintește că, la Rapid, conducătorii au fost mereu o mare problemă, iar managementul defectuos a dus la situația actuală. „Ăsta a fost necazul Rapidului. Nu a avut niciodată conducători capabili care să administreze un club de asemenea dimensiune. Să dea Dumnezeu să reziste, dar bani nu sunt, stadion nu mai e, nu e de bine”, a conchis maestrul.


Daniel Pancu, un simbol al Rapidului, este la pământ, la fel ca și clubul giuleștean