„La data 09.08.2019, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cu aplicarea unei pedepse cu suspendare la închisoare de 2 ani şi 6 luni, pentru unul dintre cei doi agenţi de penitenciare cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv 2 ani şi 10 luni pentru cel de-al doilea agent de penitenciare cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive”, a transmis, miercuri, DGA.

De asemenea, cei doi agenţi vor fi obligaţi să execute 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Potrivit anchetatorilor, cei doi agenţi, la data de 18.07.2019 au fost prinşi în flagrant când primeau mită pentru favorizarea introducerii în penitenciar de telefoane mobile şi etnobotanice.

Unul dintre agenţi avea asupra sa, în momentul flagrantului, suma de 3.000 lei primită cu titlu de mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea.

Cel de-al doilea agent avea asupra lui suma de 2.000 de lei primită cu titlu de mită, pentru introducerea a 2 telefoane mobile şi aproximativ 15 grame de produse etnobotanice, potrivit dcnews.ro