Rogozin a comentat ironic pe Facebook anunţul că geologii din Ucraina au descoperit un câmp de gaze în Marea Neagră.
Serviciul de Stat pentru Geologie și pentru Subsol de la Kiev a comunicat că unica navă de cercetare geologică a țării a descoperit, în apropiere de Insula Şerpilor, un nou zăcământ de gaze.
Cu toate acestea, se ştia despre stocurile de resurse naturale din zonă în urmă cu 30 de ani. Nikolai Boiarkin, şeful Serviciului pentru Geologie și pentru Subsol, a povestit despre această descoperire şi a precizat că, în explorarea geologică a Ucrainei s-a produs „o schimbare titanică”.

„Faptul că Ucraina a început încă o dată să caute petrol și gaze este o dovadă a schimbării titanice din cercetarea geologică a acestei ţări”, a spus Nikolai Boiarkin, şeful Serviciului pentru Geologie și pentru Subsol din Ucraina.

„Chiar că aţi ajuns la o schimbare titanică”, a scris Rogozin.
Rezervele naturale de petrol şi gaze se află nu departe de Insula Şerpilor şi ele au fost descoperite încă din anii 1980, iar în anul 2004 aceste resurse au devenit unul din pretextele procesului dintre Ucraina şi România cu privire la împărţirea platoului continental de la Marea Neagră.
În anul 2009, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a decis rezolvarea litigiului, iar în urma sentinţei Kievul a primit numai 12 mile în jurul insulei. Partea considerabilă a resurselor a revenit României.