Misterul "violului" de la Jean Monnet, elucidat de legişti

Misterul "violului" de la Jean Monnet, elucidat de legişti

Deşi profesorul a recunoscut oficial că eleva a întreţinut relaţii sexuale de bunăvoie cu el, tatăl ei şi o colegă merg pe ipoteza violului. Analizele vor confirma peste 3 săptămâni dacă a fost aşa.

Vinerea trecută izbucnea un scandal care punea pe foc presa. O elevă în clasa a XI-a, de la "Jean Monnet", îşi acuza profesorul de sport de viol. Profesorul era reţinut de poliţişti. Redacţiile bubuiau de breaking-news-uri, iar pe Facebook apărea o pagină de susţinere, unde cadrul didactic era ridicat în slăvi, iar fata, denigrată.

Profesorul este ulterior eliberat şi cercetat în libertate, iar, de atunci, iţele se încurcă: din două fete violate rămâne una, violul este, de fapt, benevol şi apar declaraţii contradictorii ale avocaţilor, ale tatălui fetei, ale martorilor, dar şi poze cu cei doi îmbrăţişaţi. Doar medicii de la IML ar putea să facă lumină în acest caz.

Eleva şi profesorul au fost examinaţi, iar rezultatele analizelor vor fi gata în trei săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, continuă audierile. Până ieri, 20 de elevi, plus profesoara de religie şi "violatorul" au trecut prin faţa anchetatorilor, zgârciţi cu informaţiile după ce tatăl fetei le-a reproşat că s-au scurs deja multe detalii. Avocata spune însă că profesorul este în stare de şoc. Toate mărturiile îi ajută pe procurori să instrumenteze cazul. Ele vor conta cu adevărat în faţa judecătorilor. Acolo, martorii vor depune mărturii sub jurământ.

O colegă îi sare în apărare

Colegii fetei îi iau apărarea profesorului, spunând că petrecerea de la Predeal a fost stropită din belşug cu alcool. Cei doi au fost nedespărţiţi în acea seară.

"Oricum, nu o crede nimeni. Când bea devine nimfomană", declarau colegii.

O singură colegă are altă versiune. Ea a declarat în cadrul unei emisiuni TV că Oana a căzut întâmplător în plasa profesorului. "Mi-a spus că a încercat s-o pipăie în tren. Înainte să mergem în club, chiar am auzit-o când îi zicea s-o lase în pace. El a tras de ea, a invitat-o la dans, dar ea nu a vrut. La ore, cu ea n-avea treabă. Mie mi-a făcut avansuri şi, cum l-am refuzat, s-a reorientat", au fost dezvăluirile fetei.

Potrivit martorei, Oana a plecat mai devreme din club pentru că s-a simţit rău. A fost urmată de profesor, după care "s-a întâmplat nenorocirea". "Spre dimineaţă, a avut o criză şi hemoragie. Abia miercuri mi-a povestit de viol", susţine colega fetei.

Despre "martoră", colegii n-au cuvinte de laudă. "Cum oare singura martoră este una din elevele problemă, obraznică şi marginalizată? Orice profesor poate confirma acest lucru".

Tatăl fetei face mercurialul violului

Avocatul şi tatăl acesteia au conturat acelaşi scenariu al violului. În club, profesorul i-a pus fetei o substanţă în pahar. Ea s-a simţit rău şi a plecat mai devreme. Nu a mai ajuns în camera ei, ci în cea a profesorului, din imediata vecinătate.

"Au mers în discotecă şi fata mea a băut două pahare de votcă. Că i-a pus ceva în băutură, că nu a avea rezistenţă, cert e că s-a simţit groaznic. A ales să plece singură. Nenorocitul ăla a stat câteva minute şi a plecat după ea. Din ce am pus eu cap la cap, a premeditat tot. Camerele le-a fixat în aşa fel încât să stea uşă-n uşă cu ea. O fată de 17 ani, ameţită, a fost o victimă sigură", a declarat tatăl fetei pentru Cancan.

El a rispit şi misterul plângerii întârziate. "Eu eram în Germania. Am aflat miercuri şi nu am găsit cursă de întoarcere spre Bucureşti până joi. Iar legea spune că, în cazul minorilor, plângerea trebuie făcută de părinte", a precizat tatăl fetei. MOTIVARE PICANTĂ

Judecătorii, "blânzi" cu proful de sport

Judecătorii care au dispus cercetarea profesorului în libertate au motivat că procurorii nu le-au adus probe certe care să ateste că el este un pericol public. Din anchetă a reieşit faptul că fata de 17 ani a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu profesorul Octavian Vişan, însă, la un moment dat, când au ajuns la sex anal, s-a simţit lezată.

Ca să se răzbune, s-a hotărât să le povestească părinţilor tot ce s-a întâmplat în excursie. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă până la 10 ani de închisoare.

Şi profesoara de religie, care a organizat excursia este cercetată diciplinar, iar eleva riscă să fie exmatriculată dacă se dovedeşte că a fost instigatoarea actului sexual şi nu a respectat regulile de conduită în excursie. Citiţi şi:

  • Detalii picante despre "violul" de la Jean Monnet şi petrecerea de la Predeal
  • Elevii de la Jean Monnet, alături de profesorul acuzat de viol
  • Idila elev-profesor. De la Veronica Micle la Oana de la "Monnet"
  • "VIOLUL" de la Jean Monnet: "Proful mi-a făcut şi mie avansuri"