Evenimentul Zilei > Social > Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat. Unde au dispărut 5 avioane
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat. Unde au dispărut 5 avioane

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat. Unde au dispărut 5 avioane

Un expert pare că a lămurit problema care frământă generații de piloți.

Misterul Triunghiului Bermudelor a captat imaginația publicului încă din anii 1960, stârnind multe teorii despre acest misterios petic din Oceanul Atlantic. ”Triunghiul Bermudelor (în engleză The Bermuda Triangle), cunoscut și sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colțuri localizate de Insulele Bermude, Puerto Rico și Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafața cuprinsă este de circa 1,2 milioane km². Există unele speculații că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariții ale unui număr mare de vase și aparate de zbor, activități paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama ființelor extraterestre”.

Un expert a dezvăluit ce s-a întâmplat probabil atunci când cinci avioane din Flotila 19 a Marinei SUA au dispărut în acest misterios triunghi în 1945. Ca și cum, deodată, ar fi apărut o gaură neagră în largul coastelor Floridei.

Triunghiul Bermudelor era considerat de mulți ca un soi de capcană menită a-i pentru a prinde pe toți cei care îndrăznesc să se aventureze acolo. Potrivit altora, OZN-urile străbat Atlanticul între Puerto Rico, Bermuda și coasta SUA, doborând orice avion sau navă care le iese în cale. Alți teoreticieni ai conspirației au susținut o teorie și mai fantastică. Mult-căutatul oraș Atlantida s-ar află pe fundul Atlanticului și este responsabil pentru accidentele tragice care au loc în interiorul triunghiului. traseu frecventat de avioane și nave de marfă.

Misterul Triunghiului Bermudelor – începutul poveștii

Potrivit lui Shane Satterley, doctorand la Universitatea Griffith din Australia, oamenii sunt predispuși să găsească astfel de explicații supranaturale „incitante”. În special atunci când se ia în discuție cel mai mare mister: cel al Triunghiului Bermudelor:

5 decembrie 1945, dispariția a 14 bărbați la bordul a cinci avioane ale Marinei SUA.

Interesul pentru cazul Triunghiului Bermudelor poate fi explicat și datorită amănuntelor incitante rămase mărturie. Grație unei transmisii radio făcută de liderul zborului Charles Taylor. Înainte ca orice contact să fie pierdut cu bărbații, locotenentul Taylor a spus: „Intrăm într-o apă albă, nimic nu pare în regulă. Nu știm unde suntem, apa este verde, nu albă”.

Dispariția zborului 19 a fost investigată de marina americană, care în cele din urmă a raportat incidentul ca fiind un „caz necunoscut”. Rapoartele fregatei USS Solomons au declarat că membrii echipajului au văzut flăcări în același timp în care avioanele au ieșit de pe radare. Cu toate acestea, Marina SUA nu a reușit să recupereze resturi sau membri ai echipajului.

Shane Satterley a spus: „De la acest incident până la mijlocul anilor 1980, 25 de avioane mici au dispărut în timp ce treceau prin Triunghiul Bermudelor. Nu au mai fost văzuți niciodată. Nicio epavă nu a fost recuperată vreodată”.

Care este adevărul

Avioanele marinei au fost doborâte de extratereștri? Sau o navă-fantomă Olandezul Zburător a fost cea care i-a târât pe oameni la fundul Atlanticului?

Potrivit lui Satterley, adevărul este mult mai banal, deoarece dispariția navelor a fost cel mai probabil rezultatul unei erori umane.

Avioanele Marinei traversau Triunghiul Bermudelor în timpul unui exercițiu de zbor standard. Ancheta a constatat că locotenentul Taylor și-a condus oamenii într-un locație greșită. Acolo condițiile meteorologice s-au schimbat și afară s-a întunecat, izbucnind o furtună îngrozitoare.  Satterley a spus: „Taylor avea, de asemenea, un palmares destul de ciudat. Avea obiceiul să se rătăcească în timp ce zbura.” Avusese nevoie de două ori să fie salvat din Oceanul Pacific.

Marina avea idee despre ceea ce se întâmplase înainte de dispariție. Ancheta a fost calificată în cele din urmă drept „caz necunoscut” din respect pentru mama locotenentului Taylor care nu dorea ca fiul ei să fie vinovat pentru tragedie. Și din moment ce nu a fost recuperată nici o epavă a avionului după dispariție, au apărut multe teorii menite a explica ce s-a întâmplat cu zborul 19.

Satterley a adăugat: „Mai mult decât atât, se știe că avioanele pe care zburau se scufundă în doar 45 de secunde, dacă aterizează pe apă. Și odată ce aeronavele se scufundă în ocean (deși acest lucru este extrem de rar în zilele noastre), acestea nu sunt adesea găsite niciodată din nou.”

Majoritatea experților sunt de acord că nu există nimic ieșit din comun despre Triunghiul Bermudelor

În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite și alte agenții citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase și avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii. Multe din așa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobișnuite la o examinare mai amănunțită, conținând erori și fabricații care în multe cazuri au circulat și recirculat timp de zeci de ani.

Expertul a disecat misterul Triunghiului Bermudelor într-un articol, după ce Adellai, în vârstă de 13 ani, din Paterson, New South Wales, a întrebat: „Ce este Triunghiul Bermudelor și de ce este considerat periculos?”

Mai jos puteți urmări un scurt film BBC dedicat Zborului 19.