Evenimentul Zilei > Monden > Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund
Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund

Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund

Imaginile surprinse cu ajutorul dronelor au scos la iveală imagini senzaâionale în peninsula Mani din Peloponez. O adevărată pădure crește într-o peșteră întunecată.

Misterul pădurii subterane! Filmulețele înregistrate cu dronele au stârnit un mare interes pe rețelele de socializare. Imaginile fabuloase le puteți vedea aici.
Internauții au botezat misterioasa peșteră „Gaura neagră”, mai ales că pare să nu aibă capăt. Localnicii o numesc,însă, „Vathy Mouzi”.


UE se zgâlțâie din temelii! Alături de Merkel se duce și Macron


Situată la vest de orașul Mani, peștera este unul dintre puținele locuri din această regiune stâncoasă unde soarele arzîtor al Greciei nu bate.
Pădurea luxuriantă din interiorul peșterii este într-un contrast puternic atât cu întunericul peșterii, cât și cu terenul arid și stâncos din zona înconjurătoare. Regiunea nu este nici astăzi prea bine cercetată de savanți.

Experții au dezlegat misterul pădurii subterane

Cu toate astea, experții spun că au dezșegat misterul pădurii subterane. Ei spun că peștera, prin faptul că protejează vegetația de soarele mediteranean, oferă niveluri perfecte de temperatură și umiditate pentru copacii care cresc în interiorul ei.


Dezvăluiri explozive din interior. Ce au aflat americanii despre OZN-uri. S-au format trei variante


Regiunea Mani găzduiește multe peșteri deosebit de interesante atât din punct de vedere speologic, cât și arheologic. În peșterile din Diros, de exemplu, au fost găsite rămășițe umane care datează din neolitic.

Multe „minuni” rămân cunoscute numai localnicilor

Mani este o regiune aridă. locuită de o societate închisă, care își prețuiește tradițiile.Legăturile de sânge sunt foarte importante pe aceste meleaguri. Casele din piatră ale localnicilor  par niște mici fortărețe. Chiar dacă bisericile sale bizantine, golfurile minuscule și peșterile uimitoare îi fascinează pe turiști, multe locuri rămân cunoscute numai de localnici. Turiștilor nu li se arată toate minunile.  Nenumăratele atacuri și invazii care i-au lovit de-a lungul secolelor i-au învățat pe locuitorii să nu se încreadă prea lesne în străini, scrie site-ul grecesc Greek Reporter.

E nevoie de 27 de miliarde pentru iminentul război cu China. Apelul disperat al amiralului american