Evenimentul Zilei > Politica > Misterul din jurul plecării lui MRU de la SIE se adâncește: până marțea trecută, el a fost în exercițiu!
Misterul din jurul plecării lui MRU de la SIE se adâncește: până marțea trecută, el a fost în exercițiu!

Misterul din jurul plecării lui MRU de la SIE se adâncește: până marțea trecută, el a fost în exercițiu!

Abia pe 28 februarie, Birourile permanente ale Senatului și Camerei au luat în discuție scrisoarea de vacantare a postului, trimisă de Cotroceni pe 26 septembrie 2016

Pe 26 septembrie 2016, o știre cădea ca un trăsnet în lumea politicului și a serviciilor secrete: Mihai Răzvan Ungureanu demisiona de la șefia Serviciului de Informații Externe. Contrar tuturor cutumelor, fostul liberal și-a trimis demisia către șeful Consiliului Suprem de Apărare a Țării prin curier special.

Explicația cvasi-oficială a fost că e grav bolnav și că nu-și poate exercita prerogativele.

Așa cum reiese din documentele alăturate, imediat, președintele Klaus Iohannis a trimis către președinții camerelor Parlamentului scrisoarea prin care îi înștiința de vacantarea postului Acumaflăm, parcurgând ordinea de zi a ședinței birourilor permanente reunite că acea scrisoare a fost luată în discuție abia în ședința din 28 februarie 2017, ceea ce înseamnă că demsia lui MRU abia acum intră în vigoare.

Motivul nu poate fi decât unul singur, abia acum „combatanții” implicați în numirea unui nou șef – președintele țării și președinții camerelor – au căzut de acord asupra unui orar al desemnării unei persoane.