Evenimentul Zilei > Social > Misterele lumii în care trăim. Descoperiri ciudate care nu au explicații științifice
Misterele lumii în care trăim. Descoperiri ciudate care nu au explicații științifice

Misterele lumii în care trăim. Descoperiri ciudate care nu au explicații științifice

Planeta Pământ este plină de mistere la care știința nu poate să ofere răspunsuri elocvente. Unele dintre acestea sunt cu adevărat demne de categoria paranormalului.

Există ciudățenii ale lumii despre care încă se mai vorbește, asta pentru că sunt cu totul inexplicabile, așa cum a fost un straniu eveniment ce a avut loc în Kentucky în anul 1876. Atunci, populația locală a raportat faptul că a plouat cu bucăți de carne. Acest ciudat lucru a rămas, încă, neelucidat.

Sursa: Omofon.com

Mistere ale lumii, încă nedescifrate

Un alt eveniment inexplicabil vine din China anilor 1975, când, în orașul Haicheng, animalele și, în special câinii, au început să se comporte neobișnuit. La câteva ore după aceea, un seism având magnitudinea de 7,3 a distrus în proporție de 90% orașul chinez. De altfel, atunci a fost singura dată când un întreg oraș a fost evacuat, înainte de un cutrem devastator.

În anul 1518, în Strasbourg, parte din Alsacia, s-a produs fenomenul „dansul ciumă”, după ce circa 400 de indivizi au dansat, vreme de o lună, pe străzile orașului. În urma acestui ciudat lucru, au fost înregistrate decese, atacuri de cord sau extenuare, tocmai din pricina „dansului” fără oprire.

În spatele unui zid din Chicago, în anul 1968 a fost găsită o motocicletă care părea, după o atentă examinare, ca datând din 1916, de aici și misterul cu privire la ea, pentru că era construită având caracteristici și mecanisme inexistente la acea vreme.

Sursa: Omofon.com

Un schelet uman de doar 20 de cm a fost găsit în Chile, la prima vedere părând că este vorba despre un extraterestru. Totuși, oamenii de știință au concluzionat că este vorba despre un schelet uman.

Sursa: Omofon.com

O altă ciudățenie este gorila Hanabiko, cunoscută drept „Koko”, care a reușit, conform antrenorului ei, Francine Patterson, să înțeleagă, pe termen lung, mai bine de 1000 de semne de limbaj, dar și a circa 2000 de cuvinte în limba engleză, ceea ce naște întrebări cu privire la capacitățile cognitive ale primatelor.

Cel mai bine conservat cadavru din istoria omenirii

Un avion de tip Boeing 727 a dispărut din aeroportul din Luanda în anul 2003. Ceea ce este ciudat este faptul că aeronava era consemnată la sol de mai bine de un an, iar pe lângă aparatul de zbor au dispărut și cei doi suspecți, despre care se știa că nu știu să piloteze. Aceștia nu au mai fost găsiți de atunci.

„Cavalerul Negru” este numele pe care îl poartă un satelit localizat în anul 1960, care nu este revendicat de niciun stat, astfel că ridică multe semne de întrebare, toate în jurul ideii că are origini extratereste.

Corpul unei femei a fost găsit după mai bine de 2000 de ani de la sucombarea ei. Trupul acesteia era acoperit cu un lichid necunoscut nici până acum, iar despre această descoperire oamenii de știință spun că vorbim despre cel mai bine conservat cadavru din istoria omenirii.

Sursa: Omofon.com

Un ultim exemplu este legat de Calea Lactee, ce face parte dintr-un supercluster galactic, care conține o zonă de focalizare gravitațională, nedescifrată de astronomi și botezată „The Great Atractor”, asta pentru că are proprietatea de a atrage galaxiile din supercluster, printre care și Caleea Lactee.