Evenimentul Zilei > Social > Marile mistere ale lumii. Cu ce se preocupă oamenii de știință și conspiraționiștii
Marile mistere ale lumii. Cu ce se preocupă oamenii de știință și conspiraționiștii

Marile mistere ale lumii. Cu ce se preocupă oamenii de știință și conspiraționiștii

Oamenii au fost fascinați, de-a lungul istoriei, de lucrurile misterioase, pe care nu le-au putut înțelege. Iar atunci când autoritățile au negat existența acestora, interesul a crescut și mai mult, iar teoriile conspiraționiste au început să curgă.

Există o serie de mistere ale lumii care nu au fost explicate niciodată și care au atras ca un magnet. În ciuda eforturilor oamenilor de știință și ale istoricilor, nu au fost găsite explicații plauzibile, care să fie acceptate de marea majoritate.

Printre misterele rămase nerezolvate, în cazul cărora explicațiile nu au fost suficient de credibile se află Zona 51, Triunghiul Bermudelor sau monumentul Stonehenge. Despre acestea s-au scris și se vor mai scrie numeroase studii și cărți și se vor mai face numeroase filme și reportaje.

Iată câteva dintre misterele care au rămas nedezlegat până acum și care suscită interesul a numeroși amatori de teorii ale conspirațiilor și nu numai.

Sursa foto. EVZ

Baza din Zona 51

Cunoscuta bază militară secretă a Air Force din Statele Unite este situată în deșertul Nevada. Aici, se spune, guvernul american ar ascunde numeroase secrete. Conform teoriilor conspirațiilor se crede că aici sunt aduse OZN-uri care s-au prăbușit pe Pământ.

Se speculează că în Zona 51, sunt adăpostite laboratoare în care se fac cercetări legate de tehnologia extraterestră. Nimeni nu știe cu adevărat ce se întâmplă în această bază militară, iar orice explicație a autorităților este contestată de adepții teoriilor despre extratereștri.

sursa foto. EVZ

Monstrul din Loch Ness

Conform legendei este o creatură acvatică mitică care se ascunde într-un lac din Scoția, Loch Ness. Se crede că prima dovadă fotografică a monstrului din Loch Ness a apărut în 1934. După 60 de ani s-a descoperit că era falsă. Unii biologi cred că acest monstru marin de la Loch Ness ar fi un animal gigantic, urmaș al dinozaurilor. Subiectul este controversat și nici până astăzi misterul nu a fost descifrat.

sursa foto. EVZ

Monumentul de la Stonehenge

Misterul monumentului de la Stonehenge este foarte greu de descifrat. Uriașele blocuri de piatră au fost „aranjate”, în urmă cu 4.500 de ani, însă nici acum nu se știe ce reprezintă acest monument. Oamenii de știință se mai întreabă la ce a fost folosit și cum a fost construit.

Sunt multe teorii, iar unii cred că ar fi vorba despre un observator astronomic folosit de vechii localnici pentru a observau bolta cerească. Alții cred că monumentul este un loc spiritual de rugăciune.

 

Mecanismul Antikytera secretul

sursa foto. EVZ

Mecanismul din Antikythera

Grecii antic iar fi realizat acest dispozitiv, asemănător unui computer, între anii 150 î.Hr. și 100 î.Hr. El a fost descoperit în epava unei nave veche de 2.000 de ani, în largul coastelor insulei Antikythera.

Istoricul Derek J. de Solla Price de la Universitatea Princeton a descoperit în 1959, că dispozitivul ar fi fost folosit pentru a prezice eclipsele și chiar pozițiile astronomice ale corpurilor cerești. Dar informațiile sunt prea puține pentru ca oamenii de știință să se pronunțe cu siguranță.

sursa foto. EVZ

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o zonă misterioasă, din Marea Caraibelor, unde în ultimii 500 de ani au dispărut în mod ciudat nave și avioane. Se spune că regiunea cuprinsă între Florida, Statele Unite, insulele Bermude și Puerto Rico este denumită Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul diavolului.

Aici au apărut mai multe teorii legate despre OZN-uri, monștri marini, prezența unei activități paranormale și a unei forțe magnetice puternice. Nimeni nu a reușit să dezlege misterul, însă, după cum scrie Times of India.