Evenimentul Zilei > Actualitate > MISIUNE ÎN FRANȚA. Polițiștii români vor patrula prin locurile ATENTATELOR DE LA PARIS
MISIUNE ÎN FRANȚA. Polițiștii români vor patrula prin locurile ATENTATELOR DE LA PARIS

MISIUNE ÎN FRANȚA. Polițiștii români vor patrula prin locurile ATENTATELOR DE LA PARIS

Cea de-a IX-a misiune a polițiștilor români în Franța are loc în contextul măsurilor speciale impuse de autoritățile din hexagon, după atentatele teroriste de la Paris. În noua misiune de cooperare polițienească în domeniul ordinii publice au plecat, începând de luni, 21 de polițiști români care vor patrula în capitala Franței. Înainte de plecarea în misiune, ofițerii și agenții care vorsta la Paris până la sfârșitul lunii ianuarie s-au întâlnit cu ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

De trei ani încoace, polițiștii români pleacă la Paris pentru a-i sprijini pe colegii lor francezi în luarea măsurilor de ordine din perioada Sărbătorilor de Iarnă. Agenții și ofițerii selectați pentru aceste misiuni sunt vorbitori de limbă franceză și au un rol important în depistarea infractorilor români, de la hoți de buzunare, tâlhari, spărgători sau de identificarea cerșetorilor care profită de aglomerația din capitala Franței, în această perioadă. Anul acesta este, însă, mult mai dificil pentru polițiștii români, locuitorii metropolei franceză fiind, încă, sub șocul atentatelor teroriste.

Misiunile desfășurate în comun cu polițiștii francezi au început în anul 2012, reprezentând o contribuție importantă a Poliției Române în ceea ce înseamnă misiunile de reprezentare internațională, transmite MAI.

Cea de-a IX-a misiune care începe astăzi se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie 2016. Alături de acești 21 de polițiști, în Franța, își mai desfășoară activitatea, în alte misiuni coordonate de autoritățile franceze, alți 16 ofițeri români ai MAI.

La sediul MAI, ministrul afacerilor interne le-a cerut polițiștilor să-și respecte cu responsabilitate mandatul și să reprezinte cu cinste Poliția Română, Ministerul Afacerilor Interne și România.

„Este o misiune importantă și dificilă, cu atât mai mult în actualul context, când în Franța sunt menținute măsurile speciale după atentatele teroriste. Vă asigur de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, al atașatului de afaceri interne care se află la Paris și rămânem în contact permanent. Vă urez ca misiunea dumneavoastră să fie un real succes și să vă întoarceți cu bine acasă!” le-a transmis ministrul Petre Tobă celor 21 de polițiști români.