Evenimentul Zilei > International > Misiune importantă pentru militarii din detașamentul de Apărare Antiaeriană
Misiune importantă pentru militarii din detașamentul de Apărare Antiaeriană

Misiune importantă pentru militarii din detașamentul de Apărare Antiaeriană

Detașamentul Apărării Antiaeriene a plecat către o bază militară pentru a efectua un exercițiu important

Luni, militarii care sunt responsabili de rotația națională a detașamantului de Apărare Antiaeriană participant la Grupul de Luptă NATO din Polonia au plecat spre Bemowo Piskie, o bază militară. Scopul deplasării este asigurarea prezenței înaintate consolidate pe flancul estic al Alianței.

Potrivit unui comunicat MApN, contingentul românesc, format din aproximativ 100 militari aparţinând Batalionului 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din subordinea Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor” din Focşani, participă pentru prima dată la acest tip de misiune, fiind şi cea de-a doua rotaţie din Polonia care va avea în înzestrare sistemul antiaerian Gepard.

Detașamentul face parte din NATO

Detaşamentul este parte componentă a Grupului de Luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în sistem rotaţional, în Nord-Estul Alianţei, pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia din anul 2016, arată sursa citată.

Pe timpul misiunii, artileriştii vrânceni vor participa la exerciţii şi activităţi de instruire alături de militari americani, polonezi, britanici şi croaţi, în cadrul cărora vor fi testate şi validate tehnicile, tacticile şi procedurile exersate pe terenul de instrucţie, cu scopul îmbunătăţirii coeziunii şi creşterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.