Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Rădulescu: „Nu se întrevăd prea multe lucruri bune la națională!”
Mircea Rădulescu: „Nu se întrevăd prea multe lucruri bune la națională!”

Mircea Rădulescu: „Nu se întrevăd prea multe lucruri bune la națională!”

Fostul selecționer este de părere că prima reprezentativă s-a schimbat foarte puțin în bine, după instalarea lui Christoph Daum

România a început dezamăgitor campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018. „Tricolorii” au remizat, duminică, la Cluj, în partida cu Muntenegru, scor 1-1, după un joc plictisitor, animat doar de golurile lui Adi Popa (85), Jovetici (87) și penalty-ul ratat de Nicușor Stanciu (90+7).

Naționala a ratat ocazia de a câștiga primele trei puncte în Grupa E și va evolua în următoarele două etape în deplasare, în Armenia (8 octombrie) și în Kazahstan (11 octombrie).

Jucătorii care n-ar fi trebuit să lipsească de pe teren

Fost selecționer al primei reprezentative, Mircea Rădulescu a analizat într-un interviu acordat EVZ, prestația „tricolorilor”, dar și activitatea selecționerului Christoph Daum până în acest moment. O problemă este legată de selecția făcută de german pentru jocul cu ex-iugoslavii, dar și echipa de start. „Daum a avut la dispoziție puțin timp pentru a pregăti partida, dar și pentru a-și face o părere despre jucătorii români. Poate a apucat să vadă doar 60% din total. Mă întreb cine s-a ocupat de restul selecției, de 40%… Părerea mea este că Adi Popa, Alex Chipciu, Claudiu Keșeru, Alexandru Maxim și Gabi Torje n-ar fi trebuit să lipsească din formula de start. Sunt câțiva jucătorii la echipa națională, oameni de bază, care de ani de zile nu arată mare lucru, deși au avut multe șanse ca să demonstreze. Nu sunt de nivelul unei naționale cu pretenții de calificare la un Campionat Mondial”, ne-a spus Mircea Rădulescu.

„Ar fi trebuit s-o învingem la 2-3 goluri diferență”

Fostul tehnician este de părere că „tricolorii” au ratat o mare șansă de-a porni în forță în calificări.

„Am jucat cu o echipă modestă, pe care ar fi trebuit s-o învingem la o diferență de 2-3 goluri. În schimb, am obținut un egal, care ar putea să ne tragă înapoi la final. O idee despre șansele de calificare ne putem face după cele două meciuri, cel cu Armenia și cel cu Kazahstan. Trăgând linie, pot spune că nu se întrevăd prea multe lucruri bune la națională. Sunt câteva plusuri, dar n-am văzut mari schimbări. Și s-ar putea ca remiza cu Muntenegru să aibă efectul negativ al înfrângerii cu Albania, de la Euro (scor 0-1)”, a mai declarat fostul director al Școlii Federale de Antrenori.

Mircea Rădulescu spune că dorința lui Daum, de a transforma naționala după modelul german, nu este cea mai fericită idee. „Atunci când Fabio Capello a fost numit selecționerul Angliei, un ziarist l-a întrebat dacă va încerca să adopte modelul italian. Capello a spus că în fotbalul de astăzi, care a devenit un amestec de jucători și stiluri, care nu mai păstrează particularitățile din trecut, este greu să mai impui un singur stil. Cred că asta ar trebui să facă și Daum. Să modeleze, să vadă ce pot fotbaliștii români și ce posibilități de exprimare au băieții noștri”, a conchis Mircea Rădulescu.

Daum este nemulțumit

Selecționerul Christoph Daum a fost dezamăgit de egalul înregistrat la debutul pe banca echipei naționale. Germanul a spus că „tricolorii” meritau să câștige, mai ales după evoluția din repriza secundă. „Nu sunt mulțumit. Am avut șansa să câștigăm acest meci. Sincer chiar meritam după cum am jucat în a doua repriză, când am controlat meciul. Mi-a plăcut Romario Benzar cu ce-a făcut acolo pe partea dreaptă, la fel Hoban, iar Bicfalvi a muncit mult pentru echipă. Cred că am fi putut trata altfel unele situații și puteam scoate mai multe. Am muncit bine, dar n-am câștigat”, a spus Daum.