Mircea Lucescu şi-a luat deja gândul de la calificarea în sferturile de finală ale Europa League. Ucrainienii au gafat la două faze fixe şi veteranul în vârstă de 75 de ani recunoaşte că diferenţa de valoare dintre cele două formaţii s-a putut observa cu uşurinţă pe teren. „Il Luce” e       fair-play şi spune răspicat că victoria ibericilor e de necontestat.

„Am întâlnit o echipă mai valoroasă decât noi, care se vede că are mai multă experienţă şi provine dintr-un campionat mai puternic. Spaniolii au meritat să câştige. Nu are rost să mai discutăm despre ce a mers sau nu a mers în jocul nostru. E o diferenţă de valoare. Villarreal a fost mai bună decât noi” a descris antrenorul principal al grupării de pe „Olimpyiskyi Stadium” desfăşurarea de forţe din confruntarea de ieri seară.

Defensiva l-a trădat pe „Il Luce”

Chiar dacă a subliniat evoluţia solidă a „Submarinului galben”, Lucescu senior nu a uitat nici să atragă atenţia asupra erorilor comise de tinerii săi jucători din faza defensivă.

„Spaniolii au fost mai promţi, mai rapizi în ceea ce priveşte combinaţiile de joc, mai ales pa faza de atac. S-a văzut lipsa de experienţă a jucătorilor noştri, cu precădere a fundaşilor centrali. Amândoi au comis greşeli de poziţionare” a explicat tehnicianul de 75 de ani cauzele eşecului din prima manşă.

Lucescu, care şi-a făcut debutul în cariera de antrenor pe banca celor de la Corvinul Hunedoara, ştie că elevii săi mai au doar şanse teoretice în returul de peste o săptămână, de pe „El Madrigal”. Tehnicianul născut la Bucureşti regretă însă că alb – albaştrii nu au reuşit să înscrie măcar un gol în prima manşă, disputată în capitala Ucrainei.

„Victoria lor e incontestabilă, dar 2-0 e un rezultat cam mare. Ar fi putut fi 2 – 1” a spus, cu amărăciune în glas, „Il Luce”.