„Il Luce” are o experiență vastă în fotbalul italian, acolo unde e a profesat în Serie A și Serie B vreme de aproape opt sezoane. De această dată, românul le-a vorbit jurnaliștilor din Peninsulă despre aventura sa de la Inter. Lucescu a bifat doar 17 meciuri pe banca „nerazzurrilor” în toate competiţiile, în 1998.

Lumea spune că am fost îndepărtat, dar adevărul e că eu mi-am dat demisia. Cea mai mare greşeală a fost aceea că a fost anunţată numirea lui Marcello Lippi din sezonul următor şi asta a destabilizat echipa, era greu să mă impun în faţa jucătorilor şi atunci am preferat să plec eu”, a spus Mircea Lucescu.

În cadrul interviului, Mircea Lucescu a mărturisit că brazilianul Ronaldo a fost cel mai bun jucător pe care l-a antrenat în cariera sa, chiar dacă la acea vreme în echipa lui Inter mai evoluau și alți „titani” precum Roberto Baggio, Ivan Zamorano, Javier Zanetti sau Yuri Djorkaeff.

Ronaldo este cel mai mare fotbalist pe care l-am antrenat. Din păcate, el a traversat atunci o perioadă măcinată de accidentări. Da, ştiu că juca şi Roberto Baggio în acea echipă a Interului, era un jucător de top, dar nu ca Ronaldo”, a afirmat „Il Luce”.