Mircea Geoană merge la Iași pentru a discuta despre flancul estic al NATO și UE

Mircea Geoană merge la Iași pentru a discuta despre flancul estic al NATO și UE Mircea Geoană candidat PSD la prezidențiale și Marcel Ciolacu premier. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se va afla vineri, 17 noiembrie, la Iaşi, pentru a discuta despre securitatea economică şi inovarea pe flancul estic al Alianţei şi UE.

Mircea Geoană va fi prezent la un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi, la Palatul Culturii, a precizat preşedintele CCI Iaşi, Paul Butnariu.

Potrivit sursei citate, conferinţa la care va participa Mircea Geoană îşi propune să aducă o serie de răspunsuri la întrebări cum ar fi: "Cum pot NATO şi UE să contribuie la consolidarea securităţii economice în regiunea noastră? Cum pot inovaţiile tehnologice să susţină securitatea economică şi stabilitatea pe flancul estic?

Cum pot statele membre ale NATO şi UE să colaboreze mai eficient pentru a aborda provocările comune legate de securitatea economică? Care sunt paşii următori şi strategiile necesare pentru a asigura o securitate economică durabilă şi inovare pe Flancul Estic? Potenţialul şi asumarea rolului de hub regional al Iaşului în relaţia cu Republica Moldova".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acest eveniment aduce în prim-plan subiecte de importanţă crucială şi de mare actualitate şi va oferi o platformă de discuţie şi schimb de idei cu secretarul general adjunct al NATO. Vom aborda subiecte din sfera securităţii economice în contextul actual, inovare şi tehnologie, despre parteneriate şi colaborare regională, perspective, dar şi despre rolul şi poziţionarea Iaşului în context regional", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, conform Agerpres.

Mircea Geoană, un posibil candidat la prezidențiale

Legat de speculațiile care susțineau că Geoană va candida, anul viitor, la alegerile prezidențiale, oficialul NATO spunea luna trecută.

„Am vrut sa dau un semnal despre nevoia de a avea un nou model economic în România, un nou contract social în România și, practic, un stat echipat și capabil să poată să propună cetățenilor României și aliaților și partenerilor noștri un salt de dezvoltare pentru România.

Trebuie doar ca partidele politice să îi pună mai mult în valoare și să creeze echipe capabile să ducă țara la următorul nivel. Azi am încercat să propun o viziune mai ambițioasă, poate că am fost brutal de onest spunând lucurilor pe nume, dar cred ca numai așa putem avansa, dacă recunoaștem unde lucrurile merg bine și să le aplaudăm și acolo unde lucrurile nu merg bine să le corectăm.”