Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat din închisoare
Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat din închisoare

Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat din închisoare

Tribunalul Constanța se pronunță, astăzi, după o amânare de 7 zile, dacă Mircea Băsescu va fi eliberat, sau nu, din penitenciarul Poarta Albă. Fratele fostului președinte a primit anul trecut o condamnare de patru ani închisoare din care a executat 10 luni în penitenciar și un an în arest preventiv și la domiciliu.

Condamnat pentru trafic de influență pentru că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial  ca să scăpe pe interlop din închisoare, Mircea Băsescu este încarcerat din luna iunie 2016 la penitenciarul Poarta Albă.În luna noiembrie 2016 și apoi în februarie 2017, Comisia de liberări din penitenciar a propus instanței eliberarea lui Mircea Băsescu, considerând că deținutul îndeplinește condițile să iasă din închisoare. Deși Judecătoria Medgidia a admis cererile de eliberare, DNA a contestat soluția la Tribunalul Constanța.

În luna noiembrie 2016 Tribunalul Constanța a admis contestația DNA, urmând să se pronunțe, astăzi, asupra celei de a doua contestații. Între timp, potrivit avocatului Nelu Tașcă, Mircea Băsescu a depășit aproape 200 de zile termenul la care ar fi avut dreptul să fie eliberat iar problemele sale de sănătate se agravează, fapt confirmat și de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.  Având peste 60 de ani și peste un an de arestare preventivă și la domiciliu, Mircea Băsescu ar fi trebuit să fie eliberat în luna septembrie 2016, executând treimea legală din cei patru ani de pedeapsă.