Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Badea a REFUZAT oferta lui Kovesi ca să COLABOREZE! „Nu puteam să vă dăm banii pe care îi doreaţi”
Mircea Badea a REFUZAT oferta lui Kovesi ca să COLABOREZE! „Nu puteam să vă dăm banii pe care îi doreaţi”

Mircea Badea a REFUZAT oferta lui Kovesi ca să COLABOREZE! „Nu puteam să vă dăm banii pe care îi doreaţi”

Mircea Badea a dezvăluit pe pagina personală faptul că actuala şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dorit să colaboreze cu ziaristul de la Antena 3 în perioada în care aceasta activa la Parchetul General.

"După zece ani, în direct, m-am întîlnit cu domnul Cazanciuc şi l-am intrebat despre oferta pe care doamna Kovesi, împreună cu domnul Cazanciuc, mi-au făcut-o la o întîlnire pe care am avut-o la un restaurant din Bucureşti.

Oferta era simplă: să vin la Parchteul General, condus atunci de doamna Kovesi, ca să mă ocup de comunicarea instituţiei", a scris Mircea Badea, la finalul textului adăugînd un video. 

Într-un dialog purtat cu robert Cazanciuc, care la vremea respectivă era mîna dreaptă a lui Laura Codruţa Kovesi, Badea a dezvăluit cum s-a desfăşurat întîlnirea:

"M am întîlnit cu domnul Robert Cazanciuc şi doamna Kovesi la un restaurant, mi-aţi propus să mă ocup de un plan de comunicare pentru Parchetul General. Dumneavoastră eraţi purtător de cuvînt la această instituţie şi ideea era foarte bună, chiar dacă nu s-a concretizat". 

Cazanciuc a confirmat informaţia oferită de Badea, dar a explicat că ideea cooptării sale i-a aparţinut în totalitate. "Da, a fost o invitaţie la o cafea. A fost iniţiativa mea de a încerca să avem un dialog, dar nu puteam să vă oferim un salariu pe măsura dorinţelor, trebuia să veniţi mai mult cu dorinţa. Domnul Badea a dorit să fie ziarist independent, nu angajat al statului, dar era mai bine dacă eraţi pentru o perioadă angajat acolo", a încheiat fostul purtător de cuvînt al Parchetului General.