Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Badea a aflat secretul Coreei de Sud.  „Sunt de pe altă planetă”
Mircea Badea a aflat secretul Coreei de Sud.  „Sunt de pe altă planetă”

Mircea Badea a aflat secretul Coreei de Sud.  „Sunt de pe altă planetă”

Coreea de Sud a raportat cel mai mic număr de cazuri de infectare cu coronavirus din ultimele patru săptămâni, alimentând speranța că situația în țara astiatică cea mai afectată de Covid 19 după China s-ar putea ameliora.

 

 

 

Aproape 20.000 de oameni sunt testați zilnic de coronavirus, autoritățile din Coreea de Sud efectuând mai multe teste pe cap de locuitor decât se fac oriunde în lume.

Despre această situație, comparând cu ceea ce se întâmplă acum în România, Mircea Badea a afirmat că nu crede că în țara noastră ar putea fi aplicate măsurile de succes pe care le-a luat Coreea de Sud în lupta cu coronavirusul.

„E clar că nu avem nicio șansă să aplicăm rețeta Coreei, e o utopie. Ei făceau 20.000 de teste pe zi, noi nu avem măști! Presupunând că am avea un miliard de teste în momentul de față cine anume face aceste teste?

Pentru că nu le putem face eu și cu tine, ne uităm la un tutorial sau avem o aplicație pe telefon. Adică trebuie personal medical instruit. Coreea de Sud are o economie reală. Noi nu avem o economie în care să producem – noi nu producem nici măști. Sunt de pe altă planetă. (…)

Sincer să fiu nici nu am înțeles cum vom rezolva problema, nu văd cum. Aștept cu nerăbdare să moară virusul de la sine, așa cum există curba lui naturală – se învârtoșează  și după aia se pleoștește. Sper în pleoștirea lui naturală cât mai grabnică”, a spus Mircea Badea, potrivit antena3,ro