Clubul Sportiv al Armatei a anunțat în urmă cu două zile că va avea echipă în liga a IV-a, începând din sezonul viitor, iar astăzi, Marius Lăcătuș, omul care se va ocupa de proiect, va vorbi pentru prima dată din postura de director tehnic.

„Încerc și eu să înțeleg ce se întâmplă”

Lucrurile s-au complicat și mai mult pentru steliști. Unii s-au îndreptat spre noua echipă, alții au rămas fideli formației patronate de Gigi Becali. Sunt și suporteri, și foști mari jucători ai „militarilor” care nu mai înțeleg nimic și s-au pierdut în războiul identității, dus prin tribunale.

Întrebat de „Evenimentul zilei” unde este Steaua cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Miodrag Belodedici (52 de ani) a răspuns sincer. „Nu știu, nu știu, nu știu. Sunt derutat. Nu mai știu cine este Steaua. Tot încerc și eu să înțeleg ce se întâmplă și văd că lucrurile devin și mai complicate, în loc să se lămurească. Și fanii văd că sunt la fel de bulversați. Unii sunt într-o parte, ceilalți în alta… E complicat. Totuși, pentru mine contează și vechea siglă, care acum e la Armată”, ne-a declarat Belodedici.

Fostul mare libero spune că CSA va putea finanța doar până la un anumit nivel proiectul fotbalistic. „În liga a 4-a și a 3-a pot sponsoriza formația, dar dacă ar ajunge în divizia a doua, sau în Liga I, așa cum am înțeles că își propun, au nevoie de sponsorizare. Altfel, au bază sportivă solidă în Ghencea, au infrastructură și stadionul va fi renovat pentru Campionatul European din 2020”, afirmă primul fotbalist din lumne care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite: Steaua – 1986 și Steaua Roșie Belgrad – 1991.

Câștigătorii CCE nu primesc niciun ban

Steliștii care au câștigat Cupa Campionilor europeni în 1986 (2-0 după penaltyuri, împotriva Barcelonei), nu încasează rente viagerea, deși de-a lungul timpului s-a vorbit despre diferite proiecte pe această temă. „Nu încasăm nimic în acest moment, chiar dacă unii dintre noi ar fi avut nevoie. Nu știu dacă acum, odată cu apariția unei alte echipe se va discuta și despre rente viagere”, spune „Belo”, care va discuta despre proiectul CSA, cu Marius Lăcătuș. „O să mă văd zilele astea cu el, să vedem ce e acolo. Mi-a tot zis să ne întâlnim, să mai discutăm. Nu se pune problema să mă alătur acelui proiect, deocamdată eu lucrez la Federație, avem treabă aici”, a mai afirmat Miodrag Belodedici.