Evenimentul Zilei > Social > Minunile Egiptului. Ce trebuie să vezi într-o vacanță în Țara Faraonilor
Minunile Egiptului. Ce trebuie să vezi într-o vacanță în Țara Faraonilor

Minunile Egiptului. Ce trebuie să vezi într-o vacanță în Țara Faraonilor

Egiptul este considerat leagănul civilizației antice, iar pentru un turist, mai ales pentru unul pasionat de istoria veche, este o destinație care nu trebuie ratată.

Piramidele egiptene, la fel ca și legendele care circulă pe seama lor, despre comori nemaivăzute sau despre blestemele puse pe capul celor care încearcă să le descopere misterele, atrag numeroși vizitatori din toate colțurile lumii. Fascinați de măreția acestei lumi de mult apuse, turiștii sunt atrași de minunile Egiptului ca de un magnet foarte puternic.  Pe lângă istoria impresionantă, Egiptul oferă și în prezent nenumărate motive ca să fie vizitat.

Acest tărâm mistic a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, datorită atracțiilor turistice pe care le oferă și a istoriei vechi de peste patru milenii. Dacă sunteți atrași de această destinație de vis și doriți să vă planificați un sejur printre piramide și dune de nisip, există câteva obiective pe care nu trebuie să le ratați cu nici un preț.

Necropola de la Gizeh și Valea Regilor

În primul rând, dacă alegeți să vizitați Egiptul trebuie să vedeți, musai, Necropola din Gizeh, complexul uriaș de monumente antice, locul în care sunt amplasate cele mai renumite piramide egiptene. Aici, puteți admira celebrele piramide ale lui Keops, Chephren, Mykerinos, dar și Marele Sfinx.

Ca o curiozitate, pe care o puteți verifica la fața locului, laturile piramidelor sunt poziționate spre nord-sud și est-vest, aspect pe care egiptologii nu au reușit să-l lămurească și să-l explice, în totalitate, nici până în zilele noastre. Astfel, nu se știe la ce instrumente au apelat egiptenii antici pentru a obține o asemenea precizie, în urmă cu patru mii de ani.

Valea Regilor și Templul Karnak din Luxor este iar o destinație pe care nu aveți voie să o ocoliți, în cazul în care vă petreceți vacanța în Egipt.

Despre orașul Luxor se știe că este despărțit de Nil în două părți, cea comercială în est și cea istorică în zona de vest. Aici, în vestul orașului Luxor se află Valea Regilor, necropola unnde sunt îngropați mulți dintre conducători și oamenii de vază ai Egiptului antic. În 1992, în Valea Regilor a fost descoperit și mormântul faraonului Tutankhamon, locație vizitată de milioane de turiști.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE