Evenimentul Zilei > Justitie > Minorii care au măcelărit taximetristul din Timiș au fost condamnați
Minorii care au măcelărit taximetristul din Timiș au fost condamnați

Minorii care au măcelărit taximetristul din Timiș au fost condamnați

Pedepse pentru cei doi adolescenți criminali care au omorât un taximetrist ce le putea fi bunic în noaptea de 12 spre 13 iunie, lângă Lugoj. Băieții au fost condamnați ieri seara la 7 și 6 ani de închizoare cu executare într-un centru de detenție al minorilor. Ei se fac vinovați de săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare, furt în scop de folosință, furt calificat, iar unul dintre ei și pentru conducere fără permis.

Cei doi minori, în vârstă de 15 și 17 ani la momentul crimei, sunt acuzați că în noaptea de 12 spre 13 iunie ar fi ucis un bărbat în vârstă de 77 de ani, taximetrist în Lugoj.detații înfiorătoare au ieșit la iveală pe durata procesului. Adolescenții plănuiseră să ucidă pe cineva, pentru a face rost de o mașină cu care să fugă de acasă.

Au chemat un taxi, iar șoferul, un lugojean de 77 de ani a ajuns să fie  victima. Unul dintre băieți bătuse cu sălbăticie un elev în urmă cu mai bine de un an, într-un liceu din Lugoj. Deja planul era făcut în detaliu.

Criminalii adolescenți l-au așteptat pe taximetrist în fața parcului din localitatea timișeană Darova, iar imediat după ce  au urcat în taxi, l-au atacat pe șofer. L-au lovit cu cuțitul în zona feței, a gâtului și a pieptului, iar apoi l-au mutat de la volan și au plecat cu mașina, aruncându-I, ulteriro, cadavrul, în  pădurea de la Sinersig, aflată în drum spre Timișoara.

„În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 13/14.06.2018, după o înțelegere prealabilă privind uciderea unei persoane cu scopul de a obține un autoturism pentru a fugi de acasă, cei doi minori au comandat un taxi pe care l-au așteptat în fața parcului din loc. Darova, județul Timiș. După urcarea în taxi, cei doi minori i-au aplicat conducătorului auto, în vârstă de 77 de ani, mai multe lovituri cu cuțitul în zona feței, a gâtului și a pieptului, provocând decesul victimei. Ulterior, cei doi minori au plecat cu autoturismul condus de unul dintre aceștia, transportând trupul victimei într-o zonă forestieră din preajma Orașului Buziaș, unde l-au abandonat, după care s-au deplasat cu autoturismul în Municipiul Timișoara”, transmit, în rechizitoriu, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Momentul crimei a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe clădirea Primăriei Darova.

După ce au abandonat cadavrul minorii au ajuns în Timișoara. Aici s-au plimbat haotic prin oraș până ce au rămas fără combustibil și au abandonat mașina aproape de Parcul Copiilor.

Trupul neînsuflețit a fost descoperit abia în 23 iunie. Conform sentinței pronunțate ieri, care poate fi atacată în termen de 10 zile, fiecare dintre cei doi minori, împreună cu părinții lor, trebuie să le plătească celor trei rude apropiate ale bărbatului ucis câte 25.000 de euro. De asemenea, fiecare minor și părinții lui trebuie să plătească câte 12.300 de lei cheltuieli judiciare către stat și 5.000 de lei în solidar pentru cheltuielile de judecată ale familiei victimei.