Este vorba de trei băieţi şi o fată cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

“Poliţiştii au stabilit faptul că minorii părăsesc în mod frecvent Centrul ”Sancta Maria” din Piatra-Neamţ fără acordul personalului de supraveghere. Poliţiştii au efectuat verificări atât pe raza municipiului Piatra-Neamţ, cât şi la persoanele şi în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceştia, însă nu au fost identificaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Dimitrie Mocanu.

Poliţiştii au publicat fotografii şi semnalmentele celor patru minori şi solicită populaţiei sprijinul pentru a-i găsi.

La Centrul pentru copii cu dizabilităţi “Sancta Maria” Piatra-Neamţ au fost înregistrate, la începutul lunii, 6 cazuri de Covid-19 la salariaţi şi 13 între tinerii instituţionalizaţi.

Potrivit Agerpres, Centrul beneficiază de pază asigurată cu personal doar pe timpul zilei, iar tinerii fug frecvent din instituţie, pe timpul nopţii.

Prefectul judeţului Neamţ a cerut conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să facă toate demersurile pentru a asigura paza şi pe timp de noapte, însă reprezentanţii Consiliului Judeţean au precizat că nu se justifică o astfel de solicitare.