Numărul record de turiști veniți pe litoral în minivacanța de 1 Mai a dus, evident, la creșterea cazurilor de excese finalizate pe patul de spital. Ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan, a avut dreptate când a declarat în inspecție la Constanța că litoralul românesc este o zonă în care traficul și consumul de droguri reprezintă un risc.

Zeci de tineri, din țară și din străinătate, participanți la distracțiile din Mamaia și Vama Veche, au fost culeși de medicii de la Ambulanță, de pe plajă, în stare de comă sau deosebit de agitați și transportați la spitalul din Constanța. Mai exact, din cele 51 de persoane cărora li s-a făcut testul toxicologic, 45 au ieșit pozitiv. Este vorba doar de persoanele cărora li s-a făcut rău.

De altfel, în zona corturilor unde se desfășura cel mai mare festival de muzică electronică, la care au participat peste 25.000 de tineri, predomina aroma înțepătoare a marijuanei. La spitalul din Constanța au ajuns și 25 de pacienți în stare avansată de ebrietate, în comă alcoolică. Pe lângă cei doborâți de vicii, la Urgența Spitalului Județean Constanța au ajuns și 70 de victime ale căpușelor, peste jumătate fiind copii.

 

Te-ar putea interesa și: