„Ministrul Ioana Bran este total depășită de funcția pe care o ocupă, iar motivele demisiei sunt multiple. În primul rând, Ministerul Tineretului și Sportului nu a reușit să-și cheltuie banii pe care îi avea în buget, fapt ce a dus la o rectivicare negativă de 10 milioane de lei. Acest lucru este foarte grav în contextul în care Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a reclamat inechitățile salariale din sistem și a cerut măsuri urgente. Mai mult, Direcțiile Județene de Tineret și Sport, cluburile sportive, federațiile sportive, complexele naționale, taberele au nevoie urgentă de investiții. În al doilea rând, programe importante pentru sportul românesc precum Campionii României sau România în Miscare au fost abandonate sau cel mult tratate cu indiferență”, a precizat Adrian Socaciu, președintele ISR.

Adrian Socaciu subliniază faptul că dacă domeniul tineretului și sportului ar fi fost tratat cum scrie în programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE situația nu ar fi ajuns atât de dezastruoasă.  

„Sportul românesc se află în moarte clinică,  iar puținele rezultate pe care încă le mai obținem vor dispărea și ele dacă acest domeniu nu este tratat cu atenția necesară. Bani sunt și se găsesc, problema este însă lipsa de viziune si interes pentru sport”, a subliniat Socaciu.