Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sănătăţii susţine că morcovii sunt buni pentru combaterea poluării
Ministrul Sănătăţii susţine că morcovii sunt buni pentru combaterea poluării

Ministrul Sănătăţii susţine că morcovii sunt buni pentru combaterea poluării

Ministrul al Sănătăţii, a recomandat pe Twitter rezidenţilor să mănânce mulţi morcovi pentru a rezista poluării atmosferice.

Harsh Vardhan a recomandat acest sfat de necrezut în situaţia în care capitala este sub nebunia unui episod violent de poluare atmosferică. New Delhi, un oraş-capitală subjugat de o ceaţă deasă urât mirositoare şi nocivă. Mega-oraşul indian (22.000.000 de locuitori) a traversat un episod de poluare atmosferică câteva zile la rând, făcând aerul irespirabil. Un dezastru sanitar împotriva căruia un ministru al guvernului intenţionează să lupte cu un sfat cel puţin surprinzător.

Harsh Vardhan, acum ministrul al Sănătăţii, a recomandat pe Twitter rezidenţilor din New Delhi să mănânce morcovi pentru a rezista poluării atmosferice. Reprezentantul guvernului, persoană autorizată, a explicat că morcovii „vor ajuta corpul să obţină vitamina A, potasiu şi antioxidanţi”, pentru a combate orbirea. Morcovul va ajuta şi „lupta împotriva altor efecte nocive asupra sănătăţii legate de poluare”, scrie ministrul.

Fost ministru şi al Mediului, Harsh Vardhan, s-a făcut remarcat în 2017 fiindcă a criticat un studiu al Greenpeace asupra numărului de morţi (1,2 milioane de persoane) din pricina poluării atmosferice. Pâcla dezgustătoare care se află peste New Delhi, a atras după sine închiderea şcolilor, a şantierelor edilitare şi deturnarea şi suspendarea mai multor zboruri. Printre altele, a intrat în vigoare traficul alternativ intrat în vigoare luni, până pe 15 noiembrie, potrivit celor relatate de 20 Minutes.