Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Sănătății respinge acuzațiile lui Tudor Pop: La mai multe spitale s-au găsit probleme legate de măsuri igienico-sanitare
Ministrul Sănătății respinge acuzațiile lui Tudor Pop: La mai multe spitale s-au găsit probleme legate de măsuri igienico-sanitare

Ministrul Sănătății respinge acuzațiile lui Tudor Pop: La mai multe spitale s-au găsit probleme legate de măsuri igienico-sanitare

Deputatului USR, Tudor Pop a precizat că Ministrul Sănătății, Sorina Pintea știa încă din această primăvară, mai exact din luna mai, despre neregulile de la maternitatea Giulești, însă, a ales să treacă totul sub tăcere.

Deputatul USR, Tudor Pop a publicat, marți, pe Facebook, un raport realizat de inspectorii direcțiilor sanitare de stat din teritoriu. În raport  erau semnalate, încă de atunci, nereguli la Maternitatea Giulești. Mai mult, de aceste nereguli știa inclusiv ministrul Sorina Pintea, dar a ales să nu vorbească despre ele și să nu ia nicio măsură.

Ministrul Sănătații respinge acuzațiile lui Tudor Pop. Sorina Pintea afirmă că se știa că sunt probleme legate de măsuri igienico-sanitare în mai multe spitale și că a făcut public acest lucru, potrivit Mediafax.

“Se ştia din mai că la anumite spitale din ţară sunt probleme legate de măsuri igienico-sanitare – la mai multe, nu doar la maternitatea Giuleşti, lucru pe care l-am făcut public. (…) Au fost controale încrucişate făcute de Direcția de Sănătate Publică, controale chiar contestate de Comisia de sănătate, de deputaţi, în sens că se cheltuie bani”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Mai mult, în urma controlului din mai, spitalele au avut de implementat mai multe măsuri recomandate de DSP, pentru că aveau probleme grave cu dezinfecția.

“S-a lăsat cu măsuri care are au fost reverificate de către DSP, dar nu se poate merge în fiecare lună, în fiecare săptămână în control la o anumită maternitate. Măsurile luate atunci s-au implementat, au fost reverificate în luna iulie, a mai fost un control în luna octombrie”, a completat Sorina Pintea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: