Evenimentul Zilei > Social > Costache, acuzat de conflict de interse. „Operez gratis, în timpul liber!”
Costache, acuzat de conflict de interse. „Operez gratis, în timpul liber!”

Costache, acuzat de conflict de interse. „Operez gratis, în timpul liber!”

Ministrul Sănătății, Victor Costache și Horațiu Moldovan, secretar de stat, profesează în continuare ca medici și operează în timpul liber.

Victor Costache și Horațiu Moldovan operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister.

Horaţiu Moldovan are contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu Spitalul Sanador, iar ministrul Sănătăţii, Victor Costache, se ocupă de pacienţi cu probleme cardiovasculare la Polisano, în Sibiu.

Cei doi promovează modificările prin care vor fi transferați mai mulți bani din fonduri publice către spitale private. Este vizat inclusiv programul naţional de intervenţii cardiovasculare, la care cei doi participă în calitate de chirurgi, informează Libertatea.

„Timpul liber îmi aparține, sunt intervenții complexe, făcute la cerea pacienților, pro bono. Există un document oficial care arată că nu mă aflu în conflict de interese. Sibiul e un centru pentru astfel de operații pentru zona din jur”, a explicat ministrul Sănătății, la emisiunea Dosar de politician de pe B1 TV.

E a răspuns afirmativ când a fost întrebat de moderator dacă ar face astfel de operații și într-un spital de stat.