Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sănătății dă vestea cea mare despre medicul-erou din Piatra Neamț! Când va fi operat
Ministrul Sănătății dă vestea cea mare despre medicul-erou din Piatra Neamț! Când va fi operat

Ministrul Sănătății dă vestea cea mare despre medicul-erou din Piatra Neamț! Când va fi operat

Cătălin Denciu, medicul-erou protagonist al tragediei din Neamț, are o evoluție favorabilă a stării de sănătate după internarea într-un centru specializat din Belgia. Etapele procesului său de recuperare sunt în grafic.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, duminică, despre medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a încercat să salveze pacienții, că este internat de 8 zile la Bruxelles, starea sa este staţionară şi ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru, duminică, potrivit libertatea.

„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai spus oficialul.

Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu ministrul Sănătății. „Suntem și prieteni, colegi de facultate, își face meseria după cum am văzut și în această seară, încercând să salveze pacienți”, a spus Tătaru.

Va fi cetățean de onoare al orașului

Medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate.

La spitalul Floreasca din București i-a fost făcut și un test COVID care a ieșit pozitiv, însă acest test a fost repetat în Belgia, iar rezultatul a fost infirmat, testul având rezultat negativ. Medicul rănit a fost infectat cu noul coronavirus la începutul pandemiei.

Acesta este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. Medicul-erou, care a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.