„<<Avem locuri de muncă de oferit dar nu avem oameni care să vină la treabă>>

Încerc câteva explicații, eu știind că la ANOFM sunt înregistrați șomeri indemnizați/neindemnizați, oameni în căutarea unui loc de muncă.

În România, se califică oameni pentru diverse meserii după cum crede statul că trebuie. Nu este normal. Banii de formare trebuie să ajungă la firme și ele să îi gestioneze. Acestea știu cel mai bine ce tip de pregătire le este necesară viitorilor angajați, când și cum trebuie făcută. Ele vor urmări ca formarea să se facă bine pentru că au interesul să aibă forță de muncă competitivă”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

,,După toate semnalele pe care le-am dat despre nevoia de schimbare radicală a abordării, nu văd o mobilizare din partea AJOFMurilor pentru a se implica activ în facilitarea angajării persoanelor înregistrate, pentru a prelua imediat informații de la angajatorii care au locuri de muncă și pentru a cauta cu determinare să le găsească persoane interesate și apte să muncească. Se comportă exact ca cineva care nu va putea răspunde niciodată unui mediu concurențial. Fac strictul necesar la acest capitol. Nu văd că AJOFMurile sunt conectate la schimbările din piața muncii”, a mai scris ministrul Muncii.

,,Cu tot cu gestionarea (bună, altminteri) a măsurilor de sprijin pentru angajați și angajatori din această perioadă, ANOFM parcă vrea să se transforme în agenție de plăți. Nu cred că la acest lucru trebuie să se rezume. Oamenii trebuie să aibă reală încredere că, dacă bat la ușa AJOFM, aici sigur există șanse reale să își găsească un loc de muncă. O să cer să vorbim mai mult despre ce locuri de muncă și-au găsit oamenii prin AJOFM.

România are nevoie să se muncească. Cele două părți – angajați și angajatori – chiar sunt parteneri; sunt aici pentru ca acest lucru nu numai să se audă dar să se și întâmple”, a concluzionat Violeta Alexandru.