Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Dezvoltării îl contrazice pe Stelian Ion. A primit în original documentul pentru Anghel Saligny
Ministrul Dezvoltării îl contrazice pe Stelian Ion. A primit în original documentul pentru Anghel Saligny

Ministrul Dezvoltării îl contrazice pe Stelian Ion. A primit în original documentul pentru Anghel Saligny

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, l-a contrazis pe Stelian Ion, care a transmis că nu putea să avizeze Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru că, până în prezent, nu a primit proiectul în original.

Potrivit ministrului Dezvoltării, originalul proiectului Anghel Saligny a ajuns la Ministerul Justiției, spre avizare, în urmă cu o săptămână. Acesta a fost trimis pe data de 25 august în original, în ciuda declarațiilor lui Stelian Ion, care susține contrariul.

Ministrul Cseke Attila îl contrazice pe Stelian Ion 

În document se menționează concret înaintarea ordonanței de urgență către Ministerul Justiției. Aceeași ordonanță a fost introdusă, miercuri, pe ordinea suplimentară de zi a ședinței de Guvern. Ministrul Dezvoltării a confirmat pentru Digi24 informațiile.

Poziția ministrului Cseke Attila vine în contextul în care Stelian Ion a declarat că nu putea aviza Programul Naţional de Investiţii pentru că, până în prezent, nu a primit proiectul în original, menţionând că acest aviz nu trebuie privit ca un instrument politic şi „orice presiuni” asupra angajaţilor Ministerului Justiţiei sau asupra ministrului Justiţiei „nu pot fi făcute”.

Ministrul Justiției susține că nu a primit proiectul în original

„Legat de avizul MJ la proiectul „Anghel Saligny”, nici până la această oră nu a venit la MJ originalul acestui proiect, deci nu avea cum să fie dat acest aviz, termenul stabilit prin HG este de 4 zile, deci, fiind un proiect atât de important şi având numeroase observaţii, eu cred că trebuie citit cu mare atenţie acest proiect, nu pe grabă. MJ îşi asumă toată responsabilitatea, nu doar persoana ministrului Justiţiei, sunt acolo profesionişti desăvârşiţi şi când acest specialişti în drept, care au şi experienţă vastă, aduc aminte observaţii, acele observaţii trebuie respectate”, a afirmat Stelian Ion la Parlament, după şedinţa grupului USR.

Şedinţa de guvern programată în prima parte a zilei de miercuri a fost suspendată, urmând să fie reluată la ora 19,00,

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News