Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul de Externe: 6.000 de români vin acasă prin culoarul special deschis de Ungaria
Ministrul de Externe: 6.000 de români vin acasă prin culoarul special deschis de Ungaria

Ministrul de Externe: 6.000 de români vin acasă prin culoarul special deschis de Ungaria

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat aseară la Digi24 că circa  6.000 de cetățeni români sunt așteptați să revină în țară  în această dimineață, după ce, la insistențele Ministerului român al Afacerilor Externe, Ungaria va deschide un coridor special de tranzitare a țării între orele locale 21:00 și 5:00.

Acești cetățeni români nu sunt numai din Italia, ci și din Spania, Austria și alte țări din vestul Europei. Ei au rămas blocați la graniță, după ce autoritățile de la Budapesta au decis unilateral să-și închidă granițele.

Ei vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

MAE precizează că este vorba de o măsură excepțională, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval. Totodată, ministrul de externe Bogdan Aurescu a făcut apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare  privind traseul și regulile rutiere, astfel încât să se poată întoarce acasă.