Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Apărării din Grecia: „Am decis să extindem colaborarea cu România în plan militar”
Ministrul Apărării din Grecia: „Am decis să extindem colaborarea cu România în plan militar”

Ministrul Apărării din Grecia: „Am decis să extindem colaborarea cu România în plan militar”

Armata Română arată că este din ce în ce mai apreciată pe plan internaţional. Relaţiile militare bilaterale dintre România şi Republica Elenă se înscriu pe un trend ascendent, iar interesul manifestat de ambele ţări demonstrează existenţa unor obiective comune. Afirmaţia îi aparţine ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul întâlnirii bilaterale de miercuri, 11 iunie, ce a avut loc la sediul M.Ap.N.

Oficialul român a mai adăugat că „este necesară explorarea unor noi domenii de cooperare, care să vină în sprijinul NATO”, subliniind încă o dată că Summit-ul din Ţara Galilor din luna septembrie va oferi o nouă viziune în ceea ce priveşte profilul strategic al Alianţei, transmite MApN.

Aceeaşi idee a fost împărtăşită şi de către ministrul elen, Dimitris Avramopoulos, care a evidenţiat nivelul ridicat al relaţiilor militare dintre cele două armate şi a apreciat profesionalismul militarilor români. „Am decis să extindem colaborarea noastră în plan militar şi am discutat despre semnarea unor memorandumuri în viitorul apropiat”, a mai completat Dimitris Avramopoulos.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi oficiali, ministrul apărării naţionale român a transmis omologului său felicitări pentru eforturile depuse de Republica Elenă, din prisma asigurării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, eforturi legate de implementarea deciziilor Consiliului European din decembrie 2013 şi eficientizarea acţiunilor în vederea consolidării profilului UE în plan internaţional.

Pe agenda discuţiilor au figurat şi măsurile luate de NATO după criza din Ucraina, atât pentru securitatea spaţiului aerian, dar şi a celui maritim