Editura Evenimentul si Capital

Ministru AUDIAT la Parchetul General. Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri​, implicat într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ

Autor: | | 2 Comentarii | 1271 Vizualizari

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, este audiat în aceste momente la Parchetul General. Acesta ar putea fi martor într-un dosar.​

Surse judiciare au declarat pentru Evenimentul zilei că numele ministrului pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea (fost prefect de Prahova) figurează într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani deferit justiției în 2016 de către Parchetul de pe lâgă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul nu a ajuns să fie judecat pe fondul cauzei, ci s-a oprit în faza de cameră preliminară, fază care nu este public, iar judecatorii au returnat dosarul procurorilor.

Dosarul 100/1/2016, în care apar ca inculpați Oprea Radu Ștefan, Mihai Ștefănescu, SC ICIM SA PLOIEŞTI - PRIN REPREZ HARPĂU VALENTINA, SC URBAN ELECTRIC SRL PLOIEŞTI - PRIN REPREZ HARPĂU VALENTINA, iar ca parte civilă Statul Român prin ANAF, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în urmă cu doi ani, mai exact în data de 5 ianuarie 2016. Dosarul s-a oprit în procedura de cameră preliminară, fază în care inculpații -prin apărătorii lor - au dreptul să conteste, printre altele, elemente care țin de probatoriu.

La termenul din data de 26 februarie 2016, instanța penală a ÎCCJ a admis în parte cererile și excepțiile formulate de inculpaţii Oprea Radu Ştefan, Ştefănescu Mihail, S.C Icim S.A şi S.C Urban Electric S.R.L. și a constatat anumite neregularități în rechizitoriu. Instanța a solicitat procurorului de caz “să precizeze, detaliat şi explicit: 1) - faptele pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Oprea Radu Ştefan, Ştefănescu Mihail, S.C Icim S.A şi S.C Urban Electric S.R.L, urmând a se reliefa:

a)- toate elementele necesare configurării neechivoce a tipului şi numărului de operaţiuni concret imputate fiecăruia dintre cei patru inculpaţi, a circumstanţelor de loc şi timp în care au fost comise, a formei de participaţie reţinute în cazul fiecărui inculpat (respectiv autori/coautori sau complici) şi, defalcat, a rezultatului produs prin fiecare dintre faptele ce vor fi descrise;

b)- actul(e) procesual(e) prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, prin raportare la faptele şi persoana fiecărui inculpat –persoană fizică, respectiv persoană juridică.

2)- faptele pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Oprea Radu Ştefan, Ştefănescu Mihail, S.C Icim S.A şi S.C Urban Electric S.R.L, urmând a se reliefa:

a)- toate elementele necesare stabilirii neechivoce a tipului şi numărului de operaţiuni concret imputate fiecăruia dintre cei patru inculpaţi, a circumstanţelor de loc şi timp în care au fost comise, a formei de participaţie efectiv reţinute în cazul fiecărui inculpat (respectiv autori/coautori sau complici) şi, defalcat, a rezultatului produs prin fiecare dintre faptele ce vor fi descrise;

b) –concordanţa dintre fapta/faptele ce vor fi astfel descrise şi încadrarea juridică reţinută prin rechizitoriu, în raport de persoana fiecărui inculpat –persoană fizică, respectiv persoană juridică. c)- probele pe care se întemeiază, în prezenta cauză, acuzaţiile astfel configurate”, conform portalului instanțelor de judecată.

Fenomen rar intalnit, in Romania! Ce se intampla peste doar doua zile!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI